Sorgun İHL öğrencilerinin eylemi sonrasında okulda inceleme başlatıldı

Yozgat'ın Sorgun İlçesi İmam Hatip Lisesi öğrencileri, bazı öğretmenlerin derslerde kendilerini küçümseyerek ?Bu okula okumak için gelinmez, Fatiha okumak için gelinir. Buradan mezunlar ya ev hanımı ya da imam olur? gibi hakaret içeren sözlerde bulunduğunu iddia ederek okul önünde eylem yaptılar

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2012 20:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat'ın Sorgun İlçesi İmam Hatip Lisesi öğrencileri, bazı öğretmenlerin derslerde kendilerini küçümseyerek ?Bu okula okumak için gelinmez, Fatiha okumak için gelinir. Buradan mezunlar ya ev hanımı ya da imam olur? gibi hakaret içeren sözlerde bulunduğunu iddia ederek okul önünde eylem yaptılar.

Sorgun İmam Hatip Lisesi öğrencileri bugün sabah okul önünde derslere girmeme eylemi yaptı. Yapılan eyleme velilerde destek verdi. Sorgun İmam Hatip Lisesi okul bahçesinde toplanan öğrenciler, bazı öğretmenlerin kendilerini küçümsediğini ve derslerde hakaret içeren sözlerde bulunduğunu iddia ettiler. Sorgun İmam Hatip Lisesi 12/A öğrencilerinden Büşra Caner, okullarında yapılan haksızlıktan, ayrımcılıktan ve öğrenciye verilmeyen değerden dolayı derslerine girmediklerini belirterek, ?Okulumuzda sürekli ayrımcılık yapılıyor. Bazı öğretmenler düz lise ve Anadolu lisesi gibi ayrımcılık yapıyor. Anadolu lisesinden okulumuzda sınıflara giren öğretmenler hiçbir şey yapmıyor. Hiçbir ders öğretmiyor. Öğrettiği doğru düzgün hiçbir şey yok. Ya oturarak, yada konuşarak dersi tamamlayıp gidiyor. Ben 4 yıldır İmam Hatip Lisesi öğrenciyim ancak, doğru düzgün mesleki ders alanında hiçbir şey öğretilmedi. Matematik çözdüğüm zaman neden matematik çözüyorsunuz diyorlar. Siz Fen lisesi misinin diyorlar. Bence fen lisesi gibi imam hatip lisesi de çözebilir. Bazı öğretmenler ise bundan sonra bana yalakalık yapın diyorlar. Bunu hangi öğretmen hangi hakla diyebilir. Biz okulumuzdaki bu ayrımcılığın kalkmasını, öğrenciye değer verilmesini ve öğrencilere hakaret içeren sözlerde kimsenin bulunmamasını istiyoruz? dedi. 9/A sınıfı öğrencilerinden Emine Yılmaz ise ?Ben bu okula 451 puanla geldim. Öğretmenlerimiz bana bu kadar yüksek puanla neden bu okula geldin diyorlar. Ben diğer arkadaşlarım gibi dini eğitim verilen bir okula gelmek istedim. Birkaç tane okulumuzda öğretmen var. Bunlarda bizleri küçümseyerek hitap ediyorlar. Biz bu öğretmenlere gerekli işlemlerin yapılmasını bekliyoruz? dedi

ÇOCUKLARIMIZA HAKARET EDEN ÖĞRETMENLERİ İSTEMİYORUZ

Öğrenci velilerinden Ayhan Arslan'dan bazı öğretmenlerin ders konularında öğrencilere hakaret ettiklerini ifade ederek, ?Veliler olarak bizde okula geldik. Okul yetkilileri ile görüştük. Ancak biz veliler olarak çocuklarımıza bu tür hakaret eden öğretmenleri okulda istemiyoruz. Bu konuyu Kaymakamlığa kadar götüreceğiz? dedi. Okul Aile Birliği Başkanı aynı zamanda İl Genel Meclis Üyesi olan Çağlayan Yıldız ise, öğretmenlerin öğrencilere karşı yaptığı bu tür davranışların doğru olmadığını belirterek ?Biz bu konuyu okul idaresi ile görüştük. Bilindiği gibi burada hem lise hemde Anadolu Lisesi eğitim görüyor. Anadolu İmam Hatip Lisesinde 460 puanla okuyan öğrenciler bulunuyor. Ancak şuanda öğrenciler büyük bir hayal kırıklığı içerisindeler. Öğrenciler eğitim adına hiçbir şey alamadıklarını belirtiyorlar. Özellikle birkaç tane öğretmenimizde sıkıntı var? şeklinde konuştu.

SORGUN İHL ÖĞRENCİLERİNİN EYLEMİ SONRASINDA OKULDA İNCELEME BAŞLATILDI

Yozgat'ın Sorgun İlçesi İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin, bazı öğretmenlerin derslerde kendilerini küçümseyerek, ?Bu okula okumak için gelinmez, Fatiha okumak için gelinir. Buradan mezunlar ya ev hanımı yada imam olur.? gibi hakaret içeren sözlerde bulunduğunu iddiasıyla yaptıkları eylemin ardından Kaymakamlık okulda inceleme başlattı.

Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, İmam Hatip Lisesinde bazı öğrencilerin okulda bazı öğretmenlerin kendilerini küçümsediğini belirterek derslere girmememe kararı aldıklarını belirtti ve ?Daha sonra öğrencilerimiz derslerine girmişler herhangi bir sıkıntı kalmamıştır. Ancak konu bize intikal ettiğinde, inceleme başlatıldı. İlçe ve il milli eğitim müdürlüğümüz inceleme konu ile ilgili çalışmalar yapmakta ve bir müfettiş istendi. Yapılan incelemenin ardından verilecek rapora göre gerekli işlem yapılacaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber