Doğu buz kesti, su sayaçları patladı/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2012 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sibirya soğuklarının etkisini sürdürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 20 dereceyle Kars'ta ölçülürken, bölgede 662 köy yolu ulaşıma kapandı.


*Erciş'te okullar tatil edildi

*Elazığ 'da okullara kar tatili


Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkili oluyor. Gece en düşük hava sıcaklıkları Erzurum'da eksi 12, Ardahan'da eksi 10, Kars'ta eksi 20, Ağrı'da eksi 10, Erzincan'da eksi 2 ve Iğdır'da eksi 5 derece olarak ölçüldü. Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzurum'da eksi 4, Erzincan'da 3, Kars'ta eksi 6, Ağrı'da eksi 4, Ardahan'da eksi 4, Iğdır'da 1 derece olması tahmin ediliyor.

Soğuk hava nedeniyle Erzurum'da çatılardan uzanan buz sarkıtlarının boyu 2 metreyi buldu, gecekondu evlerinde su sayaçları patladı. Belediye ekipleri, kent merkezlerindeki kar ve buzla mücadele çalışmasını sürdürüyor.

Kar yağışı nedeniyle Iğdır'da 29, Erzurum'da 156 ve Ağrı'da 477 olmak üzere toplam 662 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

-Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de 334 köyle ulaşım sağlanamıyor

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 334 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Van Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, hafta sonundan itibaren kentte etkili olan kar yağışı sonucu Van merkez ve ilçelere bağlı 215 köy yolu ulaşıma kapandı.

Yağışın etkisini yitirmesinin ardından İl Özel İdaresi ekipleri karla mücadele çalışması başlatırken, ekiplere diğer kurumlardan da araç takviyesi yapıldığı öğrenildi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar kalınlığının kent merkezinde 18 santimetre olarak ölçüldüğünü belirterek, gün içerisinde yağış beklenmediğini bildirdi.

Yetkililer, gün içinde beklenen en düşük hava sıcaklığının Van'da sıfırın altında 4, Bitlis'te eksi 7, Muş'ta eksi 5, Hakkari'de ise eksi 3 derece olacağını ifade etti.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şubesi yetkilileri de kar yağışı nedeniyle Van-Bahçesaray karayolunun Çatak yol ayrımından sonraki bölümünün ulaşıma kapalı olduğunu, ekiplerin, olumsuz hava koşulları nedeniyle henüz çalışma başlatamadığını kaydetti.

-Bitlis-

Kar yağışı ve tipi nedeniyle 107 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu Bitlis'te, yolların ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Yetkililer, özellikle akşam saatlerinde hava sıcaklığında yaşanan düşüş nedeniyle don ve buzlanmaya karşı vatandaşları uyardı.

Kar kalınlığının 48 santimetre olarak ölçüldüğü kentte, belediye ve karayolları ekipleri de gerek kent merkezi gerekse şehirlerarası yollarda çalışmalarını sürdürüyor.

-Muş-

Muş'ta dün akşam saatlerinden itibaren başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı sonucu kent merkezi ve ilçelere bağlı 10 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Yağışın etkisini yitirmesiyle İl Özel İdaresi ekiplerince başlatılan yol açma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini vurgulayan yetkililer, Muş-Bingöl, Muş-Erzurum ve Muş-Bitlis yollarında da kar temizleme çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Hakkari'de de kar yağışı ve tipinin etkisiyle ulaşıma kapanan 2 köy yolunda çalışma başlatıldığı ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber