OMÜ'lü öğretim üyesinin buluşu 129 patentli buluş arasında 1. oldu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Ağız-Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Şener, dental implant yerleştirmeyi kolaylaştıran buluşuyla 129 patentli buluş arasında grubunda birinci oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2012 16:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yrd. Doç. Dr. Şener, geliştirdiği teknikle hastanın koltukta kalma sürecini yarı yarıya düşürdü.

Ege Üniversitesi tarafından, İzmir'de 28-30 Kasım tarihleri arasında, TÜBİTAK ve Elginkan Vakfı tarafından 'Üniversite Patentleri Yarışıyor' ismiyle yarışma düzenlendi. Yarışmaya, patent belgesi almış Türkiye'deki üniversitelerde görevli öğretim üyeleri ve araştırma görevlileri katıldı. Yarışmada Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız-Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Şener, dental implant yerleştirmeyi kolaylaştıran buluşuyla, toplamda 129 patentli buluş arasında grubunda birinci oldu.

Yrd. Doç. Dr. Şener, "Buluşum sayesinde, birbirine paralel yerleştirilmesi gereken dental implantlar normal süresinin yarısı kadar sürede yerleştirilebilmekte ve klinik tecrübesi az olan diş hekimleri de bu buluş sayesinde zorlanmadan birbirine paralel dental implant yerleştirebilmektedir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber