MEB'in görevde yükselme yönetmeliği ne zaman yayımlanacak?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Ekim 2005 01:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ ATAMA, GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ NE ZAMAN ?

28.12.2004 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2004/8246 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Devlet Memurlarının Görevde Yükselme Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'in ismi "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik" olarak değiştirilmişti.

Söz konusu yönetmeliğin geçici 1. maddesinde:

"Kurumlar bu Yönetmeliğin yürürlük tarihinden itibaren 6 ay içerisinde 15 inci maddede öngörülen yönetmeliklerini çıkarırlar. Bu konuya ilişkin olarak kurumlarca çıkarılmış bulunan yönetmelikler ise Devlet Personel Başkanlığının olumlu görüşü alınarak 6 ay içerisinde bu Yönetmeliğe uygun hale getirilir. Bu süre içinde mevcut hükümlerin uygulanmasına devam olunur."

denilmektedir. Ancak birçok bakanlık görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliğini çıkarmasına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı hala çıkarmamıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı, birçok hususta diğer bakanlıklara örnek teşkil etmekte iken bu konuda niçin isteksiz davrandığını anlayamıyoruz.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik'in yürütmesi bakanlar kuruluna aitse bakanlar kurulu milli eğitim Bakanlığını görmüyor mu?

Milli Eğitim Bakanlığı okul müdürünü milli eğitim müdürü, müdür yardımcısı, şube müdürü olarak atamaya devam ediyor. Türkiye genelinde açık kadrolar ilan edilmiyor, atamalar siyasi referanslarla yapılıyor. Mevcut yönetmeliğin yer değiştirme ayağı dahi yok. Yani bul adamını yaptır tayinini. Bazıları yılda birkaç kez yer değiştirirken bazıları uzun süre aynı yerde çalışmasına rağmen yer değiştiremiyor. Bölge şartı daha önceki yönetmelikte olmasına rağmen uygulanmıyor, yönetmelikte zikredilen kadrolara 1., 2., 3. ve 4. bölge illere atamalar duyuru dahi yapılmadan yapılıyor.

Sayın bakanımızdan hiç değilse 2006 yılında Milli eğitim bakanlığı yönetici atama ve görevde yükselme yönetmeliğini, görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliği olarak değiştirmesini bekliyoruz. Çıkacak yönetmeliğin de hakkaniyete uygun olmasını, adil olmasını bekliyoruz. Şu yıllardır aynı yerde çalışanlara rotasyon getirilmesini, 5 ve 6. bölgeye hiç gitmemiş olanları obölgeye gönderecek yürekli bir çıkış bekliyoruz.

Haksızlığın ne demek olduğunu ancak tadanlar bilir.Lütfen daha fazla mağduriyete tahammül kalmadı.

Saygılarımla..

Haber Gönder yoluyla yazan: Öğretmen

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber