Nizip'te veliler yemek yarışmasında kıyasıya yarıştı

Gaziantep'in Nizip ilçesinde düzenlenen yöresel yemek yarışmasında veliler kıyasıya yarıştı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2012 22:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel Afitab İlköğretim Okulu, veli-okul birlikteliğini geliştirmek amacıyla yöresel yemek yarışması düzenlendi. Okul Aile Birliğinin organize ettiği yemek yarışmasında birbirinden lezzetli yemekler görücüye çıktı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mustafa Yorgancı başkanlığındaki jüri heyeti dereceye giren yarışmacıları belirlemede zorlandı. Yarışmada Tepsi kebabı yemeği ile Hatice Alma birinciliği kazandı. Kazak mantısı ile Fatma Mandal ikinci, Buhara pilavı ile Fatma Aydın üçüncü oldu. Dereceye giren yarışmacılar ödüllerini İlçe Kaymakamı Yaşar Karadeniz'in elinden aldı. Kaymakam Yaşar Karadeniz, bu tür etkinliklerin önemine dikkati çekerek okulların sadece eğitim-öğretim işiyle değil, veli ? öğrenci ? okul birlikteliğini sağlayacak kültürel zenginliklerin yaşatıldığı kurumlar olduğunu belirtti.

Özel Afitab İlköğretim Okulu Müdürü Kemal Şener ise yıl içinde bu şekilde birçok faaliyet yaptıklarını, bu yarışmadaki amaçlarının, öğrencilerin velileri ile okulda zaman geçirmelerini sağlamak olduğunu ifade etti.

Yemek yarışmasına Nizip kaymakamı Yaşar Karadeniz eşi ile birlikte katılırken, ilçedeki kurum müdürleri de programa iştirak etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber