Mevlana, vuslatının 739. yılında Mamak'ta anıldı

Asıl felsefesi sevgi ve aşk üzerine kurulu Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretleri'nin 739. vuslat yıldönümü, Mamak'ta düzenlenen etkinlikle anıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2012 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde yapılan Şeb-i Aruz etkinliğine; Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ün yanı sıra AK Parti Milletvekili Ülker Güzel, Mamak Belediye Meclis Başkan Vekili Erdal Ak, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AK Parti Mamak İlçe Kadın Kolları tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, Mevlana'nın yüzyılları aşan sevgiye ve aşka dair mesajları, hayata bakışı, eserleri salonu dolduran Mamaklılara aktarıldı. Etkinlikte konuşan Akgül, ?Mevlana'nın asıl felsefesi sevgi ve aşk üzerine kurulu. Sevgimizi oğlumuza, kızımıza, eşimize söylemekten imtina ediyoruz. İşte Mevlana, bu özelliğiyle önplana çıkıyor. 800 yıl sonra bile Mevlana, hayata bakışıyla hala konuşulmaya devam ediyor. Hazreti Mevlana'nın insanlara öğrettiği birlik, beraberlik ve hoşgörü her bireyin kazanması gereken özellikler arasında yer alıyor.? diye ifade etti. Salondakilere Mevlana'nın 7 öğüdünü hatırlatan Akgül, ?Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nin çevresine Hz. Mevlana'nın 7 öğüdünü yazdırıyoruz.? dedi.

Mevlana'yı anma etkinliğinde, Mamak Belediyesi Konservatuvarı Bölümü Tasavvuf Müziği Korosu tarafından ilahiler okundu. Tasavvuf müziği konserine aşkla dönen semazenler eşlik etti. Yaklaşık bin 500 Mamaklının katıldığı program, Hz. Adem'in yaratılışının Mesnevi'de nasıl anlatıldığına dair hazırlanan bir slayt gösterisiyle son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber