Cumhuriyet Balosu'nda türban serbest

Haber Giriş : 29 Ekim 2005 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Marmara depreminden bu yana düzenlenmeyen Cumhuriyet Balosu, 6 yıl sonra ilk kez bu yıl yapılacak. Üstelik baloda türban krizi de yaşanmayacak

Marmara depreminden bu yana düzenlenmeyen Cumhuriyet Balosu, 6 yıl sonra ilk kez bu yıl yapılacak. Üstelik baloda türban krizi de yaşanmayacak. Zira, "Kamusal alan" gerekçesiyle Çankaya Köşkü'ndeki resmi davetlere Hükümet üyeleri, milletvekilleri ve bürokratların başörtülü eşlerini davet etmeyen Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, kendi himayesinde yapılmasını kabul ettiği sivil toplum kuruluşlarının etkinliklerinde başörtü sınırlamasını kaldırdı.

Bayan Gül düzenliyor
Sezer 6 yıl aradan sonra yapılmasına karar verilen ve Hayrunnisa Gül'ün Onursal Başkanlığı'nı yürüttüğü ve DMEDD'nin (Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği) düzenleyeceği Cumhuriyet Balosu'nun kendi himayesinde yapılmasını kabul etti. 29 Ekim Cumhuriyet Balosu'na, Ankara Palas evsahipliği yapacak. Balo 8 Kasım 2005 tarihinde yaklaşık 300 davetlinin katılımıyla saat 20.00'de gerçekleştirilecek. 75 milyon lira olan davetiyelerin ise tamamı satıldı.

Erdoğan vals yapacak mı?
Başbakan'ın Erdoğan'ın, Atatürk'ün dansettiği Cumhuriyet Balosu'na katılması halinde tüm dikkatler eşi Emine Hanım'ı valse kaldırıp kaldırmayacağına odaklanacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in VATAN'a verdiği bir röportajda "Başbakan bir kadını dansa kaldırabilir mi?" sorusuyla, Erdoğan'ın dans etmesi tartışma konusu olmuştu.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber