İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kamu-Sen'den yurt genelinde zam eylemi/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2012 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu-Sen üyesi yaklaşık 70 kişilik grup, İstanbul Valiliği önünde memura yapılan zammı protesto etti. 3+3'lük zammı kabul etmeyeceklerini söyleyen grup adına yapılan açıklamada, doğalgaza, elektriğe yapılan zammın memura yapılmaması eleştirildi.

İstanbul Valiliği önünde toplanan grup, ?Zam zulüm işkence; işte AKP', ?Memurdan aldılar hırsızlara verdiler' yazılı dövizler taşıdı. ?Hükümet uyuma memuruna sahip çık' şeklinde slogan atan grup adına İstanbul İl Başkanı M. Hanifi Bostan açıklama yaptı.

Hanifi Bostan, hükümetin memura verdiği zammı eleştirdi. Elektriğe, doğalgaza ve diğer ürünlere yüksek oranda zam yapıldığını anlatan Bostan, hükümetin ekonomik politikalarının memuru zor durumda bıraktığını savundu.

Eylem sırasında çevik kuvvet polisi de geniş güvenlik önlemi aldı. Grup yapılan basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

ADIYAMAN TÜRKİYE-KAMU-SEN'DEN ZAM TEPKİSİ

Türkiye-Kamu-Sen Adıyaman Şubesi, yaptığı basın açıklamasında zamlara tepki gösterdi.

Demokrasi Parkı'nda yapılan basın açıklamasını okuyan Türkiye-Kamu-Sen Adıyaman Şube Başkanı Şemsettin Ağar, "Aralıksız olarak 10 yıldır ülkeyi dilediği gibi yöneten hükümetin hazırladığı bütçeyle, bir yıl daha geçirmeye hazırlanıyoruz. 12 yılı boyunca memurları, emeklileri enflasyona ezdirmedik deyip, ülkenin kaymağını yandaş çevrelere dağıtanları gördük. Günlerce, sözde sendikaların ve siyasetçilerin büyük bir nimetmiş gibi anlattığı, toplu sözleşme tiyatrosunu izledik. Eşit işe eşit ücret getireceği söylenen 666 sayılı KHK ile kamu görevlilerinin fazla mesailerinin, ikramiye haklarının gasp edildiğine, bazı kurumlarda yol ücretlerinin kaldırıldığına, öğretmen, akademisyen, KİT çalışanı gibi birçok memura ise hiç ek ödeme artışı yapılmadığına, sağlık iş kolundaki değişim ile de birçok arkadaşımızın mağdur edildiğine şahit olduk. Kamu görevlileri tam 6 ay boyunca sıfır zamma mahkum edildi.

KÜTAHYA - KAMU-SEN ÜYELERİNDEN 3+3'LÜK ZAMMA TEPKİ

Kamu-Sen Kütahya İl Temsilciliğine üye bir grup memur, hükümetin 3+3'lük maaş zammı teklifine tepki gösterdi.

Azerbaycan Parkı'nda toplanan Kamu-Sen üyeleri basın açıklaması yaptı. Kamu-Sen Kütahya İl Temsilcisi Mehmet Karabekir, hükümetin kamu görevlilerini 6 ay boyunca sıfır zamma mahkum ettiğini ileri sürdü. AK Parti hükümetinin bir yılda doğalgaza yüzde 29,3, elektriğe yüzde 20, benzine yüzde 13 zam yaptığını belirten Karabekir, "Ekonomide yaptıkları yanlışı, dış politikada düştükleri zafiyeti, ekonomiyi yönetememelerinin beceriksizliğini memura, emekliye, dul ve yetime fatura eden siyasetçilerle bakanlarla muhatap olduk. Şimdi bu çarpık anlayışın hazırladığı 2013 bütçesi Meclis'e geliyor. Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz. Hükümetin elindeki cetvel eğri. Bu yüzden yaptığı hesaplar yanlış çıkıyor. 3+3'lük zam teklifini protesto ediyoruz" ifadelerini kullandı.

ERZURUM KAMU-SEN'DEN MEMUR ZAMMI PROTESTOSU

Kamu-Sen Mersin İl Temsilciliği üyeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda görüşülen 2013 yılı Merkezi Bütçe Kanunu Tasarısı'nda yer alan 3+3'lük memur zammını protesto ettiler.

Bugün öğle saatlerinde Erzurum Valiliği önünde bir araya gelen Kamu-Sen üyeleri, attıkları sloganlarla memur zammı oranına tepki gösterdi. Grup adına açıklama yapan Kamu-Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, 2013 yılı bütçesinde de bütçe açığının ve cari açığın memur, emekli, dul ve yetimlerden kesilecek parayla ve yeni vergilerle kapatılacağını iddia etti. TBMM'de görüşülen 2013 bütçesinde adaletsizliklerin artarak süreceğini savunan Bayraktar, ?Son bir yıl içinde tavuk eti, fasulye, tıraş yüzde 15, deterjan yüzde 13, sabun yüzde 18, şampuan yüzde 25, tren yüzde 27, vapur yüzde 19, otobüs yüzde 10, doğalgaz yüzde 29, odun yüzde 20, kömür yüzde 16, okul masrafları ve tüp yüzde 10 zamlanırken, memurlara yüzde 3+3 zammı reva gören anlayışın hazırladığı bütçenin adalet getirmeyeceği açıktır? dedi.

MERSİN KAMU-SEN'DEN MEMUR ZAMMI PROTESTOSU

Kamu-Sen Mersin İl Temsilciliği üyeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda görüşülen 2013 yılı Merkezi Bütçe Kanunu Tasarısı'nda yer alan 3+3'lük memur zammını protesto ettiler.

Bugün öğle saatlerinde Mersin Vergi Dairesi Başkanlığı önünde bir araya gelen Kamu-Sen üyeleri, attıkları sloganlarla memur zammı oranına tepki gösterdi. Grup adına açıklama yapan Kamu-Sen Mersin İl Temsilcisi Tevabil Akıncı, 2013 yılı bütçesinde de bütçe açığının ve cari açığın memur, emekli, dul ve yetimlerden kesilecek parayla ve yeni vergilerle kapatılacağını iddia etti. TBMM'de görüşülen 2013 bütçesinde adaletsizliklerin artarak süreceğini savunan Akıncı, ?Son bir yıl içinde tavuk eti, fasulye, tıraş yüzde 15, deterjan yüzde 13, sabun yüzde 18, şampuan yüzde 25, tren yüzde 27, vapur yüzde 19, otobüs yüzde 10, doğalgaz yüzde 29, odun yüzde 20, kömür yüzde 16, okul masrafları ve tüp yüzde 10 zamlanırken, memurlara yüzde 3+3 zammı reva gören anlayışın hazırladığı bütçenin adalet getirmeyeceği açıktır? dedi.

AYDIN KAMU-SEN'DEN 3+3 EYLEMİ

Aydın'da Kamu-Sen üyesi bir grup kamu çalışanı, memur ve emekli maaşlarına yapılan 3+3'lik zam oranına tepki gösterdi.

Aydın merkez Sevgi Yolu'nda toplanan Kamu-Sen Aydın İl Temsilciliği üyesi bir grup kamu çalışanı, memur ve emekli maaşlarına yapılan 3+3'lik zam oranına tepki gösterdi. Yağışa rağmen ellerindeki şemsiyelerle eyleme katılan kamu çalışanları açtıkları pankart ve dövizlerle hükümetten ek zam talebinde bulundu.

TRABZON MEMURLARIN HÜKÜMETTEN ZAM TALEBİ

Kamu Sen üyeleri Trabzon Hükümet Konağı önünde bir araya gelip düzenledikleri basın toplantısında hükümetten zam talebinde bulundu.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Kamu Sen Trabzon İl Başkanı Coşkun Dilber, hükümeti eleşktirirken, hak ettikleri zammın verilmesini istedi. Dilber, ?Aralıksız olarak 10 yıldır ülkeyi dilediği gibi yöneten iktidarın hazırladığı bütçeyle bir yıl daha geçirmeye hazırlanıyoruz. 2012 yılı boyunca memurları, emeklileri eflasyona ezdirmedik deyip, ülkenin kaynağını yandaş çevrelere dağıtanları gördük. Günlerce sözde sendikaların ve siyasetçilerin büyük bir nimetmiş gibi anlattığı, toplu sözleşme tiyatrosunu izledik. Eşit işe eşit ücret getireceği söylenen 666 sayılı MHK ile kamu görevlilerinin fazla mesailerinin, ikramiye haklarının gasp edildiğine, bazı kurumlarda yol ücretlerinin kaldırıldığına, öğretmen, akademisyen, KİT çalışanı gibi birçok memura ise hiç ek ödeme artışı yapılmadığına şahit olduk? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber