Emniyette terfi sıkıntısı yaşanıyor. Üniversite mezunu olmasına rağmen, polis akademisi mezunu olmadıkları için terfi hakları elinden alınan personel, hakkını arıyor.

Haber Giriş : 11 Kasım 2003 06:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emniyette terfi sıkıntısı yaşanıyor. Üniversite mezunu olmasına rağmen, polis akademisi mezunu olmadıkları için terfi hakları elinden alınan personel, hakkını arıyor.

Emniyet teşkilatı bünyesinde görev yapan bir grup üniversite mezunu, terfi konusunda kendilerine 'çifte standart' uygulandığı gerekçesiyle kampanya başlattı. Başta Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Meclis Başkanı Bülent Arınç ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, konunun ilgilisi siyasilere birer mektup gönderen polisler, dört yıllık üniversite mezunlarına daha önceleri olduğu gibi sınavla polis amiri olma hakkının yeniden tanınmasını istediler. "Dört Yıllık Üniversite Mezunu Mağdur Polis Amirleri" imzasıyla gönderilen mektupta, 'amir' rütbesine geçme haklarının nisan 2001 tarihinde ortadan kaldırıldığı belirtildi.

ASKER GİBİ OLALIM

Polisler siyasilere gönderdikleri mektupta, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, geçtiğimiz temmuz ayında yaptığı kanun değişikliği ile astsubaylara generalliğe kadar yükselmenin yolunu açtığını hatırlatıyor. Emniyet teşkilatı içinde Polis Akademisi mezunları (A) sınıfı polis amiri sayılırken, ortaokul, lise ve herhangi bir 4 yıllık fakülte mezunları (B) sınıfı polis amiri sayılıyor. A sınıfında komiser yardımcılığı ve komiserlik rütbelerinde 4'er yıl beklenirken, B sınıfında ise bu süre 6'yar yıla çıkartılıyor.
Emniyetteki terfi sisteminden rahatsız olan bir diğer grupta emniyet müdürleri. 2'nci sınıf emniyet müdürlüğü rütbesinde yeterli bekleme süresini geçirmiş olmalarına rağmen, 1'inci sınıf emniyet müdürlüğü rütbesine yükseltilmeyen polis müdürleri, İçişleri Bakanı Aksu'ya, 'teşkilatın sorunlarına sahip çıkın' çağrısı yapıyorlar.

D.B.Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber