Sosyete doktorlarının geliri asgari ücretin altındaymış!

Haber Giriş : 29 Ekim 2005 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Defterdarlığı, yaptığı denetimlerde, lüks semtlerde görev yapan doktorların dörtte üçünün aylık olarak asgari ücretin altında gelir beyan ettiğini ortaya çıkardı

İstanbul Defterdar Vekili ve İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Akif Ulusoy, beyannamelerin düşük olması üzerine yaptıkları denetimlerde, lüks semtlerde görev yapan doktorların çoğunun asgari ücretin altında aylık gelir beyan ettiklerini ortaya çıkardıklarını söyledi.

Mehmet Akif Ulusoy, önceki gün verdiği iftar davetinde, ilginç açıklamalarda bulundu. Mart ayında verilen beyannamelerin düşük olması üzerine meslek örgütlerinden destek istediklerini belirten ancak esnaf örgütleri hariç, İstanbul Barosu ve İstanbul Tabip Odası'ndan istedikleri ilgiyi göremediklerinden yakınan Ulusoy, şunları söyledi:

'300 doktoru merceğe aldık'

"Doktorların 2004 gelirlerine ilişkin beyanlarında yıllık matrahları 22 milyar lira görünüyor. Bunun 5-6 milyar lirası vergi olsa, geriye 15-16 milyar lira kalıyor. Yani aylık 1.2 milyar lirayla geçinmiş oluyorlar. Mükelleflerin dörtte üçü yıllık 5 milyar liranın altında beyanda bulunmuş. Yani bu miktar aylık olarak asgari ücretin altında bir rakama geliyor."

Ulusoy, istanbul'un lüks semtlerinde muayenehanesi olan doktorlara yönelik yeni bir inceleme başlattıklarını belirterek, "Bu kapsamda 300 doktoru davet ettik. Bunlardan 25-30'unun raporunu tamamladık. Ancak doktorları davet ettiğimizde bazılarının gidip beyanlarını yükselttiğini gözlemledik" dedi. Ulusoy, benzer bir çalışmayı avukatlarla da yapacaklarını, kimi inceleyeceklerini araştırdıklarını söyledi.

Vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber