Mecliste ?adi-şerefsiz' tartışması/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2012 18:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM Genel Kurulu'nda devam eden bütçe görüşmelerinde bu kez BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ile AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner arasında ?adi-şerefsiz' tartışması yaşandı.

TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmelerine, bu kez de BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ile AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'in kavgası damgasını vurdu. Kürsüye önce Mehmet Metiner geldi. Konuşmasında BDP'yi eleştiren Metiner, ?Öcalan bile, Ergenekon'a sahip çıkarken siz farklı şeyler söylüyorsunuz. Kürt faşizmine hep birlikte karşı çıkmak lazım. Kürtlük adına birilerinin AK Parti'den, Ergenekoncular gibi rahatsızlık duyması manidardır. Biz herkesin hür ve eşit vatandaş olmasını sağlayacak demokratik mücadeleyi verirken, karşımıza Kürtlük adına düşmanlık eden bir grup çıkıyorsa, oturup düşünmemiz lazım.? diye konuştu.

Ardından söz alan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakik kürsüye geldi. Metiner'e, ?Cevap vermeye değmezsin.? diyen Sakık ile Metiner arasındaki gerginlik arttı. Metiner, Sıkık'a, ?Sen hiç değilsin.? diyerek karşılık verdi. Sakık ise ?Sen değilsin, sen adisin. Şefersizlik etme.? ifadelerini kullandı. Bu sırada, Sakık kürsüdeki bardağı alarak Metiner'e yöneldi. Bu sırada bardaktaki su döküldü. Bardağı tekrar kürsüye bırakan Sakık, Metiner'in bulunduğu sıraya doğru yürüdü. Çıkan olayın ardından, Meclis Başkanı Mehmet Sağlam, oturuma beş dakika ara verdi.

SAKIK: SEN HADEP'İN GÜNAHISIN, EN SONUNDA AKP'NİN GÜNAHISIN

Sakık ile Metiner arasındaki gerginlik, verilen aranın ardından da devam etti. Tutanakları aldığını söyleyen Sakık, tekrar kürsüye geldi. Metiner'e evinin kapısını açtığını söyleyen Sakık, ?Eşimiz, çocuklarımız hizmet etmiştir.? dedi. Metiner, oturduğu yerden, ?Sen Kürt isen ben değilim.? diyerek laf attı. Sakık ise ?Sen bizim günahımızsın. BDP bugün neyi savunuyorsa, HADEP döneminde de onu savunuyordu. Mehmet Metiner de HADEP genel başkan yardımcısıydı. Sen HADEP'in günahısın, sen en sonunda AKP'nin günahısın.? diye konuştu.

METİNER: SAKIK KÜRT İSE BEN KÜTR OLMAMAYI TERCİH EDİYORUM

Tekrar söz alan Metiner, Sakık'a cevap verdi. Metiner, ?O günkü HADEP'de neyi savunuyorduk. Tek devlet, tek bayrak, tek resmi dil diyorduk. O gün HADEP'de neyi savunuyorsak, bugün de aynısını savunuyorum. Bugün BDP'nin durduğu yer, dün HADEP'in durduğu yer değildir. Kimse bizim adımıza öldürmesin. Sakık gibilerden bin kere daha Kürt'üm. Sakık Kürt ise ben Kürt olmamayı tecih ediyorum.? dedi.

BULDAN: YEDİĞİNİZ HER LOKMA İÇTİĞİNİZ SU ZEHİR ZIKKIM OLSUN

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ise ?Siz muhatap alınmayacak kadar ilkesiz bir insansınız. Siz bu partide genel başkan yardımcılığı yaptınız. HADEP döneminde genel başkan yardımcılığı yaptınız. Biz HADEP döneminde de tek devlet diyorduk, bugün de tek devlet diyoruz. HADEP döneminde tek millet demedik, bugün de demiyoruz. Tek dil demedik, şimdi de tek dil demiyoruz. Siz de biraz ilke olsaydı şu anda o sıralarda değil, bu sıralarda otururdunuz. Mücadelemizi anlamayacak kadar ilkesiz bir insansınız. Yediğiniz her bir lokma içtiğiniz her bir yudum su size zehir zıkkım olsun.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber