İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Meteoroloji'den 'kar' uyarısı... İşte 5 günlük haritalı tahmin/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Aralık 2012 09:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Kıyı Ege ve Doğu Karadeniz Kıyıları dışında ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Adıyaman ve Diyarbakır'ın kuzey kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 12 derece) olmak üzere azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Karadeniz ile doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, batı kesimlerde kuvvetli (40-60 km/saat) Marmara'nın kuzey ve batısında fırtına (60-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Hatay, Osmaniye, Adana, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Diyarbakır'ın kuzey çevrelerinde kuvvetli (20-50mm) yağmur ve sağanak yağış beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yerel su baskını, heyelan, ulaşımında aksamalar, yıldırım vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KAR YAĞIŞI UYARISI: Marmara'nın doğusunda (İstanbul, Bursa, Bilecik, Kocaeli ve Yalova) kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, Hakkari, Bitlis ve Ağrı ile Bingöl, Muş, Tunceli, Elazığ, Adıyaman ve K.Maraş illerinin yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksama, görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve don vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara'nın kuzey ve batısında fırtına (60-80 km/saat), Kıyı Ege ile Marmara'nın güney ve doğusunda kuvvetli esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Marmara'nın güney ve batısı ile akşam saatlerinden sonra Marmara Bölge geneli, İç Ege, İç Anadolu ve Göller yöresinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bölgenin doğusunda (İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Yalova çevrelerinde) kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), bölgenin kuzey ve batısında fırtına şeklinde (60-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden sonra Göller yöresinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Hatay, Osmaniye ve Adana ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, akşam saatlerinden sonra batısından başlayarak bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur zamanla iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, batı kesimlerinde yer yer yağmur şeklinde olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Adıyaman ile Diyarbakır'ın kuzey çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Perşembe

Cuma

Cumartesi

Pazar

Pazartesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber