Yüksekova'da kutlamadan dönen öğrenciler mayına bastı,1'i öldü, 2'si yaralı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2005 21:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksekova'da Cumhuriyet Bayramı kutlamasından evlerine dönen öğrenciler mayına bastı,1'i öldü, 2'si yaralı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarından sonra evlerine giderken mayına basan öğrencilerden 1'i hayatını kaybetti, 2 çocuk ise yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, olay bugün saat 14.30 sıralarında Türkiye-İran sınırı 450 no'lu hudut taşı yakınlarında meydana geldi. Esendere Beledesi İlköğretim Okulu'nda okuyan Kerem Torsun ve Özkan ile Serhan Önal isimli öğrenciler, okulda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarından sonra evlerine gitmek için ayrıldı. Evlerine gitmek için İran sınırında bulunan 450 no'lu hudut taşı yakınlarında geçmek isteyen çocuklar, burada daha önce kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce döşenen mayına bastı. Meydana gelen patlamada Özkan Önal isimli öğrenci olay yerinde hayatını kaybederken, Kerem Torsun ile Serhan Önal da yaralandı. Kerem Torsun isimli çocuk durumu ağır olduğu için sınırda görev yapan İran askerleri tarafından İran'daki bir hastaneye kaldırıldı. Serhan Önal'ın ise patlamadan sonra hafif yaralandığı ve korkuya kapılarak İran sınırına geçtiği bildirildi.

Olayla ilgili açıklamalarda bulunan Hakkari Valisi Erdoğan Gürbüz, Türkiye-İran sınırında bulunan 450 no'lu hudut taşı ile oynarken mayın patlamasının meydana geldiğini söyledi. Gürbüz, "Meydana gelen patlama sonucu 3 çocuktan Özkan Önal hayatını kaybederken, diğer 2 çocuk ise yaralanıyor. Durumu ağır olan çocuklardan Kerem Torsun, İranlı askerler tarafından İran'daki bir hastaneye kaydırılıyor. Serhan Önal ise patlamadan sonra hafif yaralandığı, ancak korkuya kapılarak İran sınırına geçmiştir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber