Doğu'da ve Batı'da kar yağışı etkili oluyor/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2012 10:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yoğun kar yağışı hem Doğu'da hem Batı'da etkili oluyor.

Yoğun kar yağışı nedeniyle trafik kazalarını ve ulaşımda aksamayı önlemek için Bulgar makamları, Türk gümrük yetkililerine Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan tır girişlerini durdurduğunu bildirdi.

Bunun üzerine, Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, otoyol gişelerinde tır sürücülerini Kapıkule Sınır Kapısı'na yönlendirmeye başladı.


*Kar yağışı Trakya'yı felç etti

*Doğu Anadolu'da 879 köy yolu ulaşıma kapandı


Boğaz Köprüsü'nde zincirleme kaza

İstanbul'da şiddetli rüzgar nedeniyle ağaçlar yerinden söküldü, yollardaki buzlanma nedeniyle trafik kazaları meydana geldi. Boğaz Köprüsü'ndeki zincirleme trafik kazasında 5 araç birbirine çarptı. 3 sürücünün hafif yaralandığı kaza nedeniyle yaklaşık 1 saat köprüde trafik çift yönlü durdu.

Bolu Dağı'nda kar yağışı başladı

Bolu Dağı'nda dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak, sabah saatlerinde yerini kara bıraktı. Kar yağışı Karanlıkdere, Bakacak, Seymenler ile Darıyeri Hasanbey mevkilerinde etkisini artırdı, sis nedeniyle görüş mesafesi 30 metreye kadar düştü.

Karayolları ekipleri de karayolunun kapanmaması için çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışının yarın da devam etmesi bekleniyor.

Çanakkale'de kuvvetli poyraz

Çanakkale Boğazı ve Kuzey Ege'deki kuvvetli poyraz da deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. Saatteki hızı zaman zaman 50 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle, Kabatepe'den Gökçeada'ya saat 10.00 ve 15.00, Gökçeada'dan Kabatepe'ye saat 12.00 ve 17.00 ile Eceabat'tan Kepez'e 10.00 ve 17.00, Kepez'den Eceabat'a 17.00'de yapılması planlanan feribot ve araba vapuru seferleri iptal edildi.

Köy yolları kapandı

Öte yandan Doğu Anadolu Bölgesi'nde yoğun kar yağışı nedeniyle 459 köy yolu ulaşıma kapandı.

Erzurum'da son 24 saat içinde yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 1'i çocuk 8 hasta, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere yetiştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber