?İlahi' Sosyal Hizmetler

Haber Giriş : 30 Ekim 2005 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hemen her iktidarın kadrolaşma için seçtiği ana kurumlardan biri olan SHÇEK (Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu)'ndaki atamalar AK Parti iktidarında da dikkat çekici boyutta. Kuruma bağlı yuva ve yurtlarda uzun yıllardır hizmet veren uzman kişiler art arda görevden alınıyor. Yerlerine atananlar arasında imam hatipli ve ilahiyat fakültelerinden mezun olanlar dikkat çekerken, öğretmen, eczacı, alım satım memurluğundan yuva müdürlüğüne getirilenler de bulunuyor.

Kurumun başına atanan son Genel Müdür İsmail Barış, Bursa İlahiyat Fakültesi Mezunu. Barış'ın, 3 yıl Almanya'da din görevlisi olarak görev yaptığı da iddia edildi.

Balıkesir Erkek Yetiştirme Yurdu Müdürlüğü'ne getirilen Kasım Karababa da ilahiyat mezunu. Yine Balıkesir huzurevi müdürü Ömer Taşkın da ilahiyat kökenli. Samsun Sosyal Hizmet eski İl Müdürü Muzaffer Çelik Tunceli'ye gönderilirken, yerine getirilen Muharrem Soylu da ilahiyat mezunu. Aynı ilde çocuk yuvası müdür yardımcısı olan Ali Defin de ilahiyat kökenli.

Aydın İl Müdürü olan Bilal Çenet de Sağlık Meslek Lisesi din dersi öğretmenliğinden gelen müdürler arasında dikkat çekiyor.

ANKARA'DA İMAM HATİPLİ RÜZGARI

SHÇEK Genel Müdürlüğü ile Ankara'daki yuva ve yurt müdürlüğüne atanan imam hatip ve ilahiyat mezunlarından bazıları da şunlar:

İmambey Erten (SHÇEK Genel Müdür Yardımcısı)

Erdal Çakır (SHÇEK Aile Çocuk Hizmetleri Daire Başkanvekili)

Sezai Güven (Gazi Çocuk Yuvası Müdürü)

Murat Şanlı (Atatürk Çocuk Yuvası Müdür Yardımcısı)

Emin Tamtürk (Sincan Çoçuk Yuvası Müdürü)

Salih Çakırgöz (Ankara İl Müdür Yardımcısı)

Hüda Yaman (Ümitköy Huzurevi Müdür Yardımcısı)

Hüseyin Erbek (Süleyman Demiral Huzurevi Müdür Yardımcısı)

Bekir Demiryılmaz (Saray Rehabilitasyon Merkezi)

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber