Bakan Şahin, 'polis fazla güç kullanıyor' eleştirilerini haklı buldu/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2012 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Şahin, "Bazen kolluğun gereğinden fazla güç kullanması sonucu muhatapların ölümüne sebebiyet verilerek, kamuoyunda haklı eleştiri konusu olunmaktadır" dedi

İçişleri ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıkları arasında ''Polis ve Kanun Uygulayıcılarının Mesleki Sağlık ve Güvenliği Projesi''ne ilişkin protokol imzalandı.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Polis Akademisi'ndeki imza töreninde, projeyle kolluk birimlerinin görev yaparken kendi güvenliklerine ilişkin hassasiyetin artırılmasının ve görevin ifası sırasında mesleki eğitimin ve güvenliğin sağlanması için uluslararası normlara uygun müdahale şekillerinin belirlenmesinin hedeflendiğini belirtti.

Kolluğun güç kullanımı esnasında, kendisinin ve mağdurların ölümcül şekilde yaralanabildiğini belirten Şahin, şöyle konuştu:

''Bazen kolluğun gereğinden fazla güç kullanması sonucu muhatapların ölümüne sebebiyet verilerek kamuoyunda haklı eleştiri konusu olunmaktadır. Bunun sonucunda kolluk kuvvetlerinin ve dolayısıyla devletimizin imajı ister istemez zedelenmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber