Başakşehir Belediyesi'nden Mevlana'yı anma töreni

Başakşehir Belediyesi, ölümünün 739. Yılında Mevlana'yı andı. Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe farklı dinlerin temsilcileri de katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2012 19:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal anma töreninde yaptığı konuşmada, Anadolu'da bütün dinlerin kardeşçe, hoşgörüyle ve sevgiyle yaşandığını belirtti. Programa katılan Santa Maria Draperis Kilisesi Papazı Fv. Gwenole Jeusset, ?Kardeşlik ve dostluk fikirleri her iki dinde de ortaktır. İki dinde de Allah düşüncesi vardır. Bizler aynı tanrıya ibadet ediyoruz. Aynı şekilde Yaradan'a hizmet ediyoruz. Mevlevi dedesiyle sürekli görüşüyoruz. Kardeş gibiyiz. Tüm dini bayramlarımızı birlikte yapıyoruz. Şeb-i Arus etkinliklerine de kardeşimin bir bayramı diye katılmak istedim.? diye konuştu. Saint Antoine Kilisesi'nden P.Lulian Pişka, ?Mevlana ve bizim dinimizde de Aziz Françoise'nın felsefesi aşağı yukarı aynı şeylerden bahsetmektedir. Barışçıl mesajları vermek için bu etkinlikler çok önemli. Son yıllarda savaşlar duyuyoruz, Hz. Mevlana'nın hoşgörü mesajları bu anlamda önemli.? dedi. Ermeni Başpiskoposluğu temsilcisi Peder Zoven İshak da ?Hz. Mevlana'nın erişmiş olduğu nokta bu gün insanların ulaşması gereken noktadır. Günümüzün sorunu insanlar hep dini konuşuyor fakat yaşamıyor. Hz. Mevlana hem konuşmuş hem de yaşamıştır. İnancını amelleriyle yaşamıştır.? şeklinde konuştu.

Programa, Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, Başakşehir İlçe Müftüsü Ahmet Bilgi, kilise ve patrikhane temsilcileri, uluslararası misafirler ile çok sayıda semt sakini katıldı. Hz. Mevlana'nın hayatının anlatıldığı gecede sema gösterileri ilgiyle izlendi. Mevlüt Uysal geceye katılan sanatçılara ve din temsilcilerine çiçek takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber