Çağlayancerit kar altında kaldı

Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesinde 4 günden beri yağan kar ilçeyi etkisi altına aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2012 20:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl merkezine 130 kilometre uzaklıkta bulunan ve yükseltisi bin metreyi bulan ilçede kar kalınlığı 1 metreyi bulurken, ilçeyi çevreleyen dağlarda 1,5 metreyi buldu. İlçede zaman zaman elektrik kesintileri yaşanırken, belediye, halkı, su saatlerinin donmasına ve soba zehirlenmelerine karşı uyardı,

Belediye başkanı Küçük Mehmet Yıldızlı, karda mahsur kalanlar için bir ekip oluşturulduğunu ifade etti. Nüfusu 12 bin civarında olan ilçede belediye hizmetlerini yürütmeye zorlandıklarını belirten Belediye Başkanı Yıldızlı, yağan karın belediye açısından kendilerini zorladığını belirtti. Belediye mücavir alanının geniş olmasından ve belediye hizmetlerinin sınırlı olmasından dolayı muzdarip olduklarını belirten Yıldızlı, halkın mağdur olmaması için belediye personelinin gece gündüz çalıştığını belirtti.

"ARACINIZLA TEK BAŞINIZA YOLCULUK ETMEYİN"

İlçe merkezine yağan karın 1 metreyi bulduğunu belirten Başkan Yıldızlı, halkın rahat etmesi için bütün mesailerini harcadıklarını belirtti. Kışa her zaman hazırlıklı olduklarını belirten Yıldızlı, şöyle devam etti: "Bizim en büyük sıkıntımız nakit paramız. Bu yörelerde belediyecilik kış ayı yaz ayından daha zor geçer. Kışın bütün işimiz ilçe merkezini temizlemekle geçer. Bu da belediyelere ek bir yük getirir. Bizler Çağlayancerit Belediyesi olarak, şu anda araç donanımı olarak iyiyiz. Ne kadar da kar yağsa yağsın tek derdimiz halkımızın mağdur olmaması. İlçede 3 günden beri elektriklerde sıkıntı var. AKEDAŞ sıkıntıyı gidermeye çalışıyor. Ama ilçenin dağlık yapısı bazen izin vermiyor. İlçenin yolunun açık olması için sürekli mücadele ediyoruz. Kendi aracı ile yola çıkacaklar kesinlikle tek başına yolculuk etmemeli."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber