Bu cami, 9 büyüklüğündeki depreme dayanıklı

Kütahya'nın Pazarlar ilçesine bağlı Örey Köyüne, 19 Mayıs 2011'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde hasar gördüğü için yıkılan caminin yerine Toplu Konut İdaresi'nce (TOKİ) inşa edilen cami törenle hizmete girdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2012 22:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Örey Köyü Camisinde düzenlenen törende konuşan Pazarlar Kaymakamı İshak Çınar, depremden sonra köylerde yapılan konut ve caminin ilçe merkezinde yapılan Anadolu Öğretmen Lisesinin yapılması milletin ve devletin gücünün bir göstergesi olduğunu söyledi.

TOKİ'nin yaptırdığı caminin hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Çınar, " Örey Köyü Camisi, devletimizin ve milletimizin dayanışma içinde ortaya koyduğu bir eserdir. Bunun gibi konutlar da en kısa zamanda hizmete girecek" dedi.

Örey Köyü Muhtarı Ali Erdoğan, 285 metre kare arsa üzerine oturan camimiz 100 metre kapalı alana mevcuttur. Çelik Karkas olarak yapılan camide aynı anda 150 kişinin ibadet edebilecektir. Camimiz, 100 metrekare alanda iki katlı olarak yapıldı. Köyümüzün camisinin yapımında emeği geçen ve açılış törenine katılan herkese teşekkür ederim. Allah bizleri büyük felaketlerden korusun" dedi.

Daha sonra, Pazarlar Kaymakamı İshak Çınar ve Şaphane Kaymakamı Muhammet Ali Çatalbaş kurdeleyi keserek ibadete açtığı cami, katılımcılar tarafından gezildi.

Camide dua edilerek mevlit okutuldu ve öğle namazından sonra vatandaşlara yemek ikram edildi.

Törene, Pazarlar Kaymakamı İshak Çınar, Şaphane Kaymakamı Muhammet Ali Çatalbaş, Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun, Sofular Belediye Başkanı Mehmet Ali Özdemir, Garnizon Komutanı Cengiz Kuzu, Ak Parti Pazarlar İlçe Başkanı Bilal Demirci, ilçe protokolü, mahalle ve köy muhtarları, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. - Kütahya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber