Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının nakit ödenmesi planı çerçevesinde çalışmalara başladı.

Haber Giriş : 11 Kasım 2003 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının nakit ödenmesi planı çerçevesinde çalışmalara başladı.

Öncelikle 3.5 milyon olduðu tahmin edilen KEY hak sahipleri, tasfiye halindeki Emlakbank tarafýndan 2 yýl içinde belirlenecek. Daha sonra Toplu Konut Ýdaresi Baþkanlýðý'na (TOKÝ) baðlý Emlak Gayrimenkul ve Yatýrým Ortaklýðý A.Þ. KEY alacaklýlarýna nakit ödeme yapacak.

Daha önce düþünülen ve hak sahiplerine alacaklarýna karþýlýk hisse senedi verilmesini öngören ödeme planýnýn, Borsa spekülatörleri tehlikesi nedeniyle, nakit ödenmesine karar verildi.

Az miktarda olduðu tahmin edilen ve 2 yýl içinde tasfiye edilmesi hedeflenen hesaplar için hak sahiplerine yapýlmasý düþünülen ödeme planý þöyle:

Hak sahibine 5 yýl süre

'Emlak Bankasý'nýn hak sahiplerinin ve alacaklarýnýn Emlak Gayrimenkul ve Yatýrým Ortaklýðý A.Þ'ye bildirim yapmasý durumunda hemen ödeme yapýlmasýna baþlanacak. Hak sahibine 5 yýl süre tanýnacak. Bu zaman içerisinde para alýnmadýðý takdirde þirkete irat kaydedilecek. Ayrýca, ödemede bildirim için belirlenen 2 yýlýn tamamlanmasý beklenmeden, ara yerlerde de bildirim yapýldýkça ödeme gerçekleþecek.'

Faiz de verilecek

Gayrimenkul ve Yatýrým Ortaklýðý A.Þ, ödemede faiz olarak, Emlak Bankasý tarafýndan KEY'in hak sahiplerine ödenmesi karþýlýðý verdiði gayrimenkullerin devir tarihi olan 2001 yýlýndan bugüne kadar olan 2 yýllýk süreyi baz alacak. Buna göre ödeme, Ziraat Bankasý'nýn 6 aylýk mevduat faiziyle faizlendirilerek yapýlacak. (AA)

Akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber