Hayat kurtaran ödev

Adana'da bir üniversite öğrencisi, sosyal sorumluluk ödevi olarak "Yeni Yaşam" projesi kapsamında bir uyuşturucu bağımlısının cenazesinde tanıştığı bağımlı bir kişinin hayatını kurtarmak için kolları sıvadı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2012 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımlı, proje kapsamında uyuşturucudan tamamen arındırılacak.

Çağ Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü son sınıf öğrencisi Doğukan Manaşırlı (21), ?Yönetim Prensipleri? dersinde öğretmenin sosyal sorumluluk kapsamında herkesin bir ödev hazırlamasını istediğini belirterek, "Öğretmen ödev verdikten sonra ben de ne yapayım, nasıl bir şey yapsam hem insanlığa hem de kendime faydam olur diye düşünüyordum. Bir gün bir tanıdığımızın 21 yaşındaki oğlunun aşırı dozda uyuşturucu aldığı için öldüğünü öğrenerek cenazesine gittim. Cenaze namazı sırasında isminin daha sonra H.Y. (34) olduğunu öğrendiğim bir kişi uyuşturucudan dolayı kriz geçirdi. O an o insanın çaresizliği beni çok etkiledi. Cenazeden sonra eve gelerek düşündüm ve sosyal sorumluluk projeme 'yeni Yaşam' ismini vererek, uyuşturucu bağımlısı bir kişinin hayatını kurtarmak için bir ödev hazırlamaya koyuldum" dedi.

Ödeve karar verdikten sonra H.Y.'ye ulaştığını anlatan Manaşırlı, şunları kaydetti:

"Bağımlının önce evini tespit ettim. Evine giderek projemden bahsederek kendisini bu durumdan kurtaracağımı söyledim. O tabi karşıdaki kişinin de buna inanması gerekiyordu, buna gönüllü olması gerekiyordu. O da bana yaşadıklarını anlatıp, kurtulmak istediğini söyledi. Ve böylece projeye başladık. Hemen bir gönüllü psikiyatrist ayarlayarak bağımlıya destek verdik. Ben sürekli yanında durarak ona destek verdim. Daha önce günde 4-5 kez damardan eroin alan bağımlı, artık bu oranı çok düşürdü, haftada bir keze düşürdü. Bundan sonraki aşamada bağımlı genci İstanbul'da bir hastaneye götürerek, burada çip tedavisi uygulayacağız. Çip bağımlının vücuduna yerleştirilip, bağımlılıktan kurtulmasını sağlayacağız. Ancak bunun için 4 bin 500 lira para gerekiyor. Bunun içi sponsor arıyoruz."

Manaşırlı, bağımlı bir kişiye yeniden hayat vermek için sosyal sorumluluk projesinde onları seçtiğini anlatarak, "Uyuşturucu bağımlıları genelde kaderine terk edilip, ölüme bırakılır. Ancak ben bunun böyle olmadığını göstermek, onların da bu bataktan kurtarılarak topluma kazandırılabileceklerini göstermek istiyorum. Bu bağımlı arkadaşı kurtararak, ona yeni bir hayat vererek bunu göstereceğiz" diye konuştu.

Arkadaş ortamında meraktan 10 yıl önce eroin kullanmaya başladığını, bu nedenle ailesini ve kendisini çok üzdüğünü, kalıcı rahatsızlıklar başladığını belirten H.Y. ise, "Ben daha önce kurtulmak için mücadele ettim ama olmadı. Ancak ben bu illetten kurtulmak istiyorum. Üniversite öğrencisi gelip 'Seni kurtaracağım' dediğinde önce çok şaşırdım, ama sonra çok sevindim. Çünkü ben artık 34 yaşındayım, bu benim hayatta kalmam için son şansım. Çünkü bunu kullanmaya devam edersem bir yıl daha yaşarım ancak" dedi.

H.Y., uyuşturucuyu merak eden gençlere seslenerek, "Sakın bunu merak etmeyin. Bu insanın hayatını bitiriyor. Eroin kullanıp bağımlı olursanız yaşayan bir ölü oluyorsunuz. Ailenizi, herkesi üzüyorsunuz Bu nedenle gençler bunu kesinlikle merak etmesin" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber