Kaymakam adaylığı deneme sınavı

2012 yılı Kaymakam Adaylığı sınavı 30 Aralık tarihinde yapılacak. Sınavı etkileyecek müfredat değişikliklerini ve İYUK hakkındaki belirsizliği haber yapmıştık. Memurlar.net olarak kaymakam adaylarımız için, güncel mevzuata ve yeni kaymakamlık sınavı sistemine uygun olarak özel bir deneme sınavı hazırladık. Deneme soruları hakkında tartışma, bilgi paylaşımı ve doğru sayılarınızı karşılaştırmak için özel forum başlığımızı takip edebilirsiniz.

* Kaymakamlık deneme sınavı cevapları

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 21 Aralık 2012 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kaymakam adaylığı deneme sınavı

A grubu adaylara özel rehberlik

A grubu(uzman, kaymakam, müfettiş) adaylara yönelik özel rehberlik hizmetimize devam ediyoruz. A grubu adaylarımız, ?KPSS Editörü? profili veya [email protected] üzerinden kendi bilgilerini ve durumlarını aktararak kendilerine özel olarak şekillendirilen A Grubuna hazırlık desteğinden yararlanıyorlar.

Türkiye'de bir ilk

Memurlar.net olarak bir ilki gerçekleştirerek Türkiye geneli kaymakamlık deneme sınavı yapmanın gururu içindeyiz. Tecrübeli ve seçkin bir ekip tarafından hazırlanan deneme sınavımızı kaymakamlık adaylarımıza sunuyoruz.

Soru Hazırlama Komisyonu

İnkılap Tarihi: Dr. Cahide BOLAT
Mikro-Makro İktisat, Türkiye'nin Sosyo-Ekonomik Yapısı: A. Feride YÜKSEL
Türkçe: Hülya AYDIN
Anayasa Hukuku: Kutay Seymen ARIKAN, Ahmet SOYLU
İdare Hukuku, Türkiye'nin İdari Yapısı, Türkiye'de Mahalli İdareler: Kutay Seymen ARIKAN
Türkiye'de Demokratikleşme ve İnsan Hakları: Kutay Seymen ARIKAN

Genel Bilgiler

- Memurlar.net tarafından hazırlanan Kaymakam Adaylığı Deneme Sınavımız, geçmiş yıllarda uygulanan Kaymakam Adaylığı sınavla formatına uygun olarak ve güncel soru sayısına bağlı kalınarak 120 sorudan oluşmaktadır.

- Soruların zorluk derecesi ÖSYM sınavlarının üstünde tutulmuştur.

- Sorular tamamen özgün olup, 30 Aralık 2012'de yapılacak olan sınav ile benzer nitelikte olabilecek olan sorular, geçmiş yıl sınav sorularının iyi analiz edilmesi ve soru komisyonunun tecrübesinden kaynaklanan bir durum olacaktır.

- Deneme sınavımızda Türkçe, İnkılap Tarihi, Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, Türkiye'nin İdari Yapısı, Türkiye'de Mahalli İdareler, Ekonomi, Türkiye'nin Sosyo-Ekonomik Yapısı, Türkiye'de Demokratikleşme ve İnsan Hakları alanlarından hazırlanan sorular yer almaktadır.

- Deneme soruları 21 Aralık 2012 tarihi itibariyle güncel olan mevzuata göre hazırlanmıştır. Buna İkinci Yargı Paketi değişiklikleri ve 6360 sayılı Kanun ile mahalli idareler mevzuatında yapılan değişiklikler de dahildir.

- Deneme sınavında yer alan soruların hepsi memurlar.net adına hazırlanmış olup, her türlü hakkı mahfuzdur. Hangi amaçla olursa olsun, tamamının veya bir kısmının kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması ya da kullanılması, yayımlanması memurlar.net'in izni olmaksızın yapılamaz. Bu uyarımızı dikkate almayanlar hakkında yasal takip yapılacaktır.

- Memurlar.net olarak bir ilki gerçekleştirdiğimiz bu Deneme Sınavı için katkıda bulunan değerli hocalarımıza teşekkür ediyoruz.

Memurlar.net 2012 kaymakam adaylığı deneme sınavını indirmek için tıklayınız.

NOT: Deneme sınavı cevapları Pazar akşamı verilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber