Öldü sandıkları oğullarını, Türkiye'de buldular

Aykut Ünlüpınar - Suriyeli aile, yaşanan çatışmalar sırasında Esed'e bağlı güçlerin bombardımanı sonucu öldü zannettikleri oğullarının Türkiye'de tedavi gördüğünü öğrenince Adana'ya geldi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2012 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Suriye'deki çatışmalar sırasında başına şarapnel parçası isabet eden 19 yaşındaki Muhammed Hasun, Adana'daki Çukurova Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nin yoğun bakım servisinde tedavi görüyor.

Oğullarının ardından Türkiye'ye gelen Hasun ailesi, Adana'daki yakınlarının yanında yaşamlarını sürdürüyor. Anne İkbal Hasun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun Ramazan ayının 10. gününde sahur yapabilmeleri için teyzesine ekmek götürmek istediği sırada bombalı saldırının ortasında kaldığını anlattı

Ağır yaralanan Muhammed Hasun'un muhaliflerin yardımıyla sınırdan geçirilerek Türkiye'ye getirildiğini, ancak, bunu hemen öğrenemediklerini belirten anne Hasun, "Oğlum teyzesine ekmek götürürken bombardıman oldu. Telefon iletişim sağlanamadığı için oğlumuza bir türlü ulaşamadık. Günlerce aradık. Önce oğlumun yaralandığını duydum, sonra da şehit olduğunu söylediler" dedi.

Hasun, bombalı saldırının ardından bulundukları bölgeyi terk etmek zorunda kaldıklarını, Hamdaniye Mahallesine taşındıklarını, ancak, oğlunu aramayı sürdürdüğünü söyledi. Sonunda oğlunun muhalifler tarafından Türkiye'ye getirildiğini öğrendiklerini anlatan Hasun, "Maddi gücümüz olmadığı için hemen Türkiye'ye gelemedik. Eşim yakınlarından para aldı, komşularımızdan borç istedik. Sonunda Türkiye'ye oğlumun yanına gelebildik" dedi.

Hasun, oğlunun yoğun bakımda tedavi gördüğünü, bu nedenle buradan ayrılamadıklarını, Adana'da kendilerine herkesin çok yardımcı olduğunu belirtti.

-"Oğlum bizi bile tanımıyor"-

Oğlunun kendilerini bile tanımadığını dile getiren anne Hasun, şöyle devam etti:

"Hareket edemiyor, eli ayağı tutmuyor, bizi tanımıyor, hiçbir şey yiyemiyor, içemiyor. Oğlumun hali perişan. Midesinden hortumla mama veriliyor. Bir tek ben değilim, bir sürü kişi benzer acıyı çekiyor. Tüm dünyaya sesleniyorum, Alevilere, Hristiyanlara, Ermenilere, Müslümanlara sizin çocuğunuzun başına gelse ne yapardınız- ne düşünürsünüz- Esed'in zulmünden çok perişan hale geldik. Herkesin bunu anlaması gerekir.

Türkiye'de olmaktan mutluyum. Suriye hükümeti yıllarca bizlere Türk devletinin ve insanlarının iyi olmadığını anlatırdı. Biz buraya gelince Türk halkının gerçek bir anne ve baba olduğunu anladık. Türk halkı ve devleti gerek gıda ihtiyaçları gerekse sağlık hizmetleri bakımından her türlü desteği veriyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a özellikle çok teşekkür ediyoruz. Suriye halkına sahip çıktı, baba şefkatiyle yaklaştı."

Oğlu Muhammed'in bir yandan eğitimini sürdürüp bir yandan da dayısının yanında çalıştığını anlatan Hasun, 4 çocuğunun halen Suriye'de olduğunu ancak, onlardan haber alamadığını belirtti.

-Tedavinin Adana'da devam etmesini istiyor-

Oğlunun fizik tedavi süreci için Niğde'ye gönderileceğini belirten Hasun,

"Oğlumun Adana'da tedavi edilmesini istiyoruz. Buradaki akrabalarımızda kalmak bizim için daha kolay. İmkanlar dahilinde mümkünse Adana'da tedavi edilsin. Eğer Adana olmayacaksa bile bize Niğde'de yardımcı olunsun. Biri kız iki çocuğum ve eşimle Niğde'ye gidemeyiz" dedi.

Hasun, eşinin de işitme problemi olduğunu ve çocukları burada babalarına bırakamayacağını anlattı.

Suriye'ye bir gün yeniden döneceklerini belirten Hasun, "Esed'in yıkılması çok yakındır. Suriye bizim topraklarımız, orada doğduk, orada öleceğiz. Tüm İslam aleminin desteğiyle Suriye yeniden inşa edilecek, zalim Esed yönetimi son bulacak. Esed annelerin kalbini yaktı, Allah da onun kalbini yakacak" dedi.

Yayıncı: Osman Kurt - Adana

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber