Gül: Davet edilmememde kasıt yok/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2012 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Göktürk-2 uydusunun uzaya fırlatılması törenine davet edilmemesine ilişkin, ''Herhalde bir yanlışlık olmuştur, bir kasıt aramamak lazım bunlarda. Kasıt yok'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Tarabya Merkez Camisi'nde kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''Geçtiğimiz günlerde kuvvetler ayrılığıyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın (Kuvvetler ayrılığı zaman zaman önümüze bir engel olarak çıkıyor) şeklinde açıklaması olmuştu. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz-'' sorusuna Gül, ''Sayın Başbakan, eskiden gelen bazı yanlış örnekler vardır onları kastetmiştir. Yoksa kuvvetler ayrılığı hepimiz biliyoruz ki, demokrasinin temel bir ilkesi. Bu açıdan bakmak gerekir'' yanıtını verdi.

Gül, ''Yanlış örneklerden kastınız 367 meselesi mi-'' sorusunu da ''Yok, yok'' diyerek cevapladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Göktürk-2 uydusunun uzaya fırlatılması törenine davet edilmeyişinizi nasıl değerlendiriyorsunuz-'' sorusuna, ''Herhalde bir yanlışlık olmuştur, bir kasıt aramamak lazım bunlarda. Kasıt yok'' karşılığını verdi.


MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Göktürk-2 uydusunun uzaya fırlatılması törenine davet edilmediği iddialarına ilişkin, ''Yakışıksız olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanı yürütmenin de başı olduğuna göre davet edilmesi nezaketi gösterilmeliydi'' dedi.

Vural, Meclis'te Cuma Namazı çıkışında gazetecilerin konuya ilişkin soruları üzerine, Cumhurbaşkanı'nın devletin ve milletin birliğini temsil ettiğini anımsattı. Gül'ün davet edilmemesinin ''yakışıksız'' olduğunu ifade eden Vural, ''Sayın Cumhurbaşkanı yürütmenin de başı olduğuna göre, davet edilmesi nezaketi gösterilmeliydi. Birtakım şeylerin paylaşılması konusundaki gelişmeler, sırça köşklerde soğuk rüzgarların estiğini göstermesi bakımından da yanlış'' diye konuştu.


*'Göktürk-2'nin uzay yolculuğu başladı... İşte o tarihi anlar/ Video


Vural, ''Çift başlılık alameti gibi mi'' sorusunu, ''Alametten öte zannederim. Bunlar gerçekleşiyor. Bulundukları makam ve mevki kendilerinin değil, milletin makam ve mevkisidir. Temsil ettikleri milleti öncelikli düşünmeleri gerekir. Kavgalarını başka yerlerde yapsınlar'' diye yanıtladı.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da Gül'ün davet edilmediği iddialarını ''Cumhurbaşkanı'nın davet edilmemesi doğru değil. Demek ki başka hesaplar var. Başbakan ODTÜ'lülere davrandığı gibi davranıyor sanırım'' diye değerlendirirken, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ise ''Başbakan, Cumhurbaşkanı'nı uyduya bindirip uzaya yollama imkanı olsa o imkandan da yararlanmak ister herhalde'' diye konuştu.

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkomutan olduğuna işaret ederek, ''Davet edilmemesi ilginç'' dedi.

Muhabir: Ali Hakan Der

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber