Bakan Şahin, koruyucu aile programında gözyaşlarını tutamadı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2012 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 6 yıldır evlat edinmeyi bekleyen 22 yıllık evli Hatice-Yavuz Ataç çiftinin anlattıklarını dinlerken gözyaşlarını tutamadı. Yavuz Ataç'ın, 'sevgi evlerine müracaat ettiklerini ve oradaki bir çocuğu görür görmez kendilerini tutamadıklarını' söylemesi üzerine Bakan Şahin gözyaşlarına boğuldu. Şahin, Yavuz Ataç'ın yaklaşık 5 dakikalık konuşmasını gözyaşları içerisinde dinledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Hilton Oteli'nde UNICEF ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği ?Koruyucu Aile Sistemi Bilgilendirme Toplantısı'na katıldı. Toplantıda 200 koruyucu aile adayının yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdülkadir Kaya ile davetliler yer aldı.

Ailelerin yüzde 80'inin 0-1 yaş grubu, kız ve sağlıklı çocukları evlatlık edinmek istediğini belirten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdülkadir Kaya, "Ancak sayı bu talebi karşılamaya yeterli değil. Hukuk mekanizmasından kaynaklanan zorluklar var. Bunları hızlandırmak için yeni hukuki düzenlemeler üzerinde çalışıyoruz." dedi.

UNICEF Türkiye Temsilcisi Ayman Abulaban da, ?Koruyucu Aile Sistemi'ne ilişkin düşüncelerini ifade etti. Abulaban, "Çocuklar açısından değerlendirildiğinde bir yuva içerisinde yer almak, aidiyet duygunun teşvik eden bir ortamda, aile içinde yetişmek çok önemli." diye konuştu.

"6 YILDIR SIRA BEKLİYORUZ, KORUYUCU AİLE SİSTEMİ SAYESİNDE EVLAT SAHİBİ OLDUK"

6 yıldır evlat edinmeyi bekleyen Hatice-Yavuz Ataç çifti kürsüye çıkarak duygularını salondakilerle paylaştı. 22 yıllık evli olduklarını, evliliklerinin birinci yılından bu yana çocuk sahibi olmak için tedavi gördüklerini belirten Yavuz Ataç, ?Maddi manevi zorlukları anlatmamız zor. Bunları yaşayanlar bilir. Bir arkadaşımızın vasıtasıyla evlat edinmek için başvurduk. 6 yıl sıra bekledik. Kurumu suçlamıyorum. Biz üzerine düşmedik. Her yıl kurumdan bizi aradılar sıranız daha gelmedi diye. Biz 0-1 yaş arası ve kız çocuk evlat edinmek istedik. Tedavi sürecimiz de devam etti.? şeklinde konuştu. Eşinin Bakan Fatma Şahin'den randevu aldığını ve evlat edinebilme konusunda bakanlıkta kendisi ile görüştüklerini kaydeden Yavuz Ataç, ?Bakanımız bize koruyucu aile ve evlat edinme arasında hiçbir fark olmadığını anlattı. Biz de sevgi evlerine başvurduk. Eve ilk girdiğimizde o çocuğu görür görmez kendimizi tutamadık. Gözyaşlarımızı tutamadık ve hemen kendimizi dışarı attık. Ardından içeri girdiğimizde çocuk kucağımıza atladı ve 'anne baba' dedi. Bu duyguyu anlatamam. Çocuklar saf, temiz, karşılıksız sevgi veriyor. Özellikle tedavi gören ailelere sesleniyorum, tedavinize devam edin ama bir çocuğu da evlat edinin.? şeklinde konuştu.

Ailenin anlattıklarını gözyaşları içerisinde dinleyen Bakan Fatma Şahin, konuşmasına da bu duygularla başladı. Hayatın bir sınav olduğunu, kiminin evlatları ile, kiminin evlatsızlıkla bu sınava tabi tutulduğunu anlatan Şahin, ?Kimi annesi ve babası ile sınav oluyor, kimimiz de evlatlarımızla sınav oluyoruz. Bu hayat sınavında asıl olan şey mutlu olabilmek. Mutlu olabilmenin yolu da alternatifler üretebilmek. Yaşlının, yetimin, yoksulun bir bakanlığı olarak duygusallığı o kadar çok yaşıyorum ki. Bize düşen şey empati yapabilmek.? diye konuştu.

Ailelere verilen ekonomik destek sayesinde 8 bin çocuğun anne ve babasının yanına gönderildiğini belirten Bakan Şahin, şunları ekledi: ?36 bin çocuğumuza ekonomik ve sosyal destek veriyoruz. 9 ay önce evlat edinme sistemindeki zorlukları tespit etti. 4 -5 başlık çıkardık. Bunların çözümü için önemli çalışmalar yürüttük. İnsanlarımız genellikle 0-1 yaş arası ve kız çocuğu evlat edinmek istiyor. Bu nedenle de süreç daha da uzuyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber