İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Öğrencilerin devamsızlığına 'müziğin ritmi'yle son verildi/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2012 21:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde, çoğunlukla Roman öğrencilerin gittiği okulda yaşanan devamsızlık sorunu, ''Müziğin Ritmi'' projesiyle sona erdi.

Hayrabolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Besim Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini ortaya çıkarmak, onları okula kazandırmak ve devamsızlıkları önlemek amacıyla Gazi İlkokulu yönetiminin proje geliştirdiğini söyledi.

Projenin hayata geçirilebilmesi için TKA'ya başvurulduğunu anlatan Dede, ''Trakya Kalkınma Ajansı tarafından proje değerlendirildi ve bu çocuklarımızın yetenekli olup ileride topluma yararlı bireyler olmalarını sağlamak amacıyla bu desteği sağladılar'' dedi.

Dede, okulda öğrencilerin devamsızlık sorunu olduğunu ancak ''Müziğin Ritmi'' projesi ile bu sorunun aşıldığını belirterek, projeyle çocukları okula kazandırmak ve onların okul ortamında bulunmalarını sağlayarak kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı amaçladıklarını kaydetti.

Proje kapsamında, okula ''Müziğin Ritmi'' sınıfı kurduklarını ve birçok enstrümanı çocukların kullanımına sunduklarını anlatan Dede, burada çocukların hem müzik eğitimi gördüklerini hem de yeteneklerini ortaya çıkardıklarını ifade etti.

Dede, başlattıkları proje sonrasında çocukların devamsızlığının azaldığını dile getirerek, ''çocukların hepsinin yetenekli birer cevher olduğunu ve projeyle bu cevherleri ortaya çıkardıklarını'' bildirdi.

Müzik Öğretmeni Binnaz Andaç da çocukların yaşıtlarından farklı olarak daha enerjik, coşkulu ve müziğe karşı çok yetenekli olduklarına dikkati çekerek, onları müzikle beraber okula bağlamak, okuldaki sorunlarını müzik aşkıyla gidermek ve ileride müziği meslek edinmelerini sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Muhabir: Yavuz Karaduman/Muhterem Erkul

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber