Şiddetli rüzgâr ve sağanak yağış, balık fiyatlarını artırdı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde etkili olan şiddetli rüzgar, denizde dev dalgalar oluşturdu. Balıkçı tekneleri limana sığınırken, balıkhanede fiyatlar tavan yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2012 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ereğli'de etkili olan yağmur ve şiddetli rüzgâr, yaşamı olumsuz etkiledi. Sağanak yağmur nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Belediye ekipleri, rögar kapaklarının tıkanmaması için temizlik çalışması yaptı. Saatteki hızı 80 kilometreye ulaşan rüzgâr ise denizde dev dalgalar oluşturdu. Balıkçı tekneleri limana sığınırken, sahil bandında dalgakıran kayaları aşan dalgalar kıyıya çarparak yükseldi. Boyu 5 metreyi aşan dalgalar, kıyıdaki demir korkuluklara zarar verdi.

Öte yandan şiddetli rüzgâr ve sağanak yağış balıkhanede fiyatların yükselmesine neden olurken, bazı esnaflarda işyerini kapattı. Görüşlerini aldığımız balıkçılar fiyatlar hakkında bilgi verirken, müşterinin gelmemesinden yakındı. Balıkçılar, "Şiddetli rüzgar ve sağanak yağmur sonrasında balık çeşidinin az olması ve müşterilerin gelmemesi tezgahların kapanmasına neden oldu. Elimizde olan balıklarla tezgahlarımızı açtık. Ancak müşteri olmaması işlerin de kötü olmasına neden oluyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber