'112'yi gereksiz yere arayıp günaha girmeyin'

Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, il genelinde günde 4 bin kişinin 112 Acil Sağlık Komuta Merkezi'ni aradığını ve bunların yarısını yalan ihbarların oluşturduğuna dikkati çekerek, "Asılsız ihbarla 112'yi meşgul edip, günaha girmeyin." dedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2012 22:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

112 Acil Çağrı Merkezi'nde düzenlenen 'çağrı merkezi personeli iletişim semineri' sertifika törenine katılan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, vatandaşlardan 112 çağrı merkezini gereksiz yere meşgul etmemelerini istedi. 150 bin liralık yatırımla 4 olan 112 çağrı merkezi hat sayısını 8'e çıkardıklarını belirten Doç. Dr. Vançelik bu sayede vatandaşların hatta beklemeden acil çağrı merkezine ulaştığını söyledi. İl genelinde günde 4 bin çağrıya cevap verildiğini dile getiren Doç. Dr. Vançelik, söz konusu çağrıların yarısına yakınının asılsız ya da oyalama amaçlı olduğuna işaret ederek, "Vatandaşlarımızdan ricamız gereksiz yere 112 Çağrı Merkezi'ni arayıp buradaki arkadaşlarımızı ve hattı meşgul etmesinler. Çünkü kanamalı bir hasta, kalp krizi geçiren yaşlı bir vatandaş ya da havale geçiren çocuğu için ambulans ve sağlık ekibi talep edecek olan vatandaşlarımız hatların meşgul edilmesi nedeniyle mağdur olabiliyor. Vatandaşlarımız gereksiz yere 112 Çağrı Merkezi'ni arayıp da günaha girmesinler.? diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Vançelik, çağrı merkezine gelen yabancı dildeki yardım ihbarlarının da Sağlık Bakanlığın'ın ilgili birimine telekonferans yöntemiyle aktarılarak buradan yardım çağrısına cevap verildiğini anlattı.

İLETİŞİM VE SOĞUKKANLILIK ÖNEMLİ

Acil çağrı merkezinde görevli çoğunluğu kadın 40 görevliye Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Derya Tellan tarafından 4 saat süreyle ?İletişim' konulu konferans verildi. Konferansta çağrı merkezi görevlilerinin psikolojik destek eğitiminden de geçirildiğine değinen Doç. Dr. Vançelik, "Çağrı merkezi çalışanlarında soğukkanlılık ve güçlü iletişim yeteneği aranır. Bu iki yetenek çağrı merkezi görevlilerinde aranan ve olmazsa olmaz yetenektir. Verilen eğitimle çağrı merkezi görevlisi arkadaşlarımız genelde panik halindeki hasta veya hasta yakını vatandaşlarımızla daha etkili bir iletişim kuracaklardır.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber