22/12/2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2012 09:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye 17. Zeka Oyunları Yarışması'nın TBMM'deki ödül törenine katılacak. (19.00)

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Swissotel'de DEİK Olağan Genel Kurulu'na katılacak. (11.00)

POLİTİKA

- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çanakkale'de açılış ve temaslarda bulunacak. 18 Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin temel atma törenine katılacak olan Arınç, daha sonra Lapseki'ye geçerek temaslarda bulunacak. (11.00-19.30)

- İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu'da partisinin il istişare kurulu toplantısına katılacak. Bakan Şahin, daha sonra da vefat eden sanatçı Kamil Sönmez'in Perşembe ilçesindeki cenaze törenine iştirak edecek. (10.00-11.45)

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'de. Bakan Yıldırım, Anadolu Otizm Vakfı'nın yeni hizmet binasının açılışına katılacak, tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım ve Ticaret AŞ'yi ziyaret edecek. (11.30-13.30)

-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çırağan Sarayı'nda, 'Enerji Verimliliği Kampanyası'nın basın toplantısına katılacak. (11.00)

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kastamonu'da 'Küresel Medeniyet Krizi ve Çıkış Yolu' konferansında konuşacak. (20.00)

-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, partisinin Bağcılar İlçe Başkanlığı'nı ziyaret edecek. (12.00)

- Milliyetçi Hareket Partisi Parti İçi Eğitim, Siyaset ve Liderlik Okulu'nun düzenlediği Ahmet Hakan ile 'Medya ve Etik' konulu söyleşi Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi Gün Sazak Konferans Salonu'nda yapılacak. (13.30)

EKONOMİ

- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ostim ve İvedik Organize Sanayi bölgelerinde incelemelerde bulunacak. (11.00-14.00)

-Ağaoğlu Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu bünyelerine yeni katılan eski adıyla Kartanesi olan My Mountain Otel'de basın toplantısı düzenleyecek. (10.30)

- Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin, Akdeniz Bölgesi'ndeki sel olaylarının sebze-meyve üretimine etkisi ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.(11.30)

DÜNYA

-KKTC'de Elektrik Sendikası, camilerin elektriğini kesti. Karanlıkta namaz kılmak zorunda kalan cemaat, sendikaya tepki gösterdi.

-Dünyanın en büyük 'Hileli 3 boyutlu sanat müzesi' Taylandlı sanatseverlerin akınına uğruyor.

-Türk aşçılar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in 51'inci doğum günü için 51 metre uzunluğunda dev pasta hazırlıyor.

-Suriye ile ilgili gelişmeler izleniyor.

GÜNCEL

-?Herbir hurda araçta dram saklı; sökerken yüreğimiz yanıyor' (Özel)

İstanbul Avrupa yakasında bulunan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren İstanbul Sınırlı Sorumlu Oto Geri Dönüşüm İşletme Kooperatifi, kaza sonrası kullanılamaz hale gelmiş araçların sökülüp yeniden ekonomiye kazandırıldığı yerlerden biri. Buradaki dükkanlarda en lüksünden orta hallisine, kaza geçirmiş her marka araca rastlamak mümkün. Bilenler, yedek parça teminini buradan yapıyor çünkü piyasaya göre bir miktar ucuz. Örneğin 5 bin liralık bir otomobil parçasının fiyatı bin liradan başlıyor. Sadece İstanbul'da yılda 5 bin araç hurdaya ayrılarak geri dönüştürülüyor. Bu sayede ekonomiye yaklaşık 2 milyon TL'lik katkı sağlanıyor. Genelde aşırı hız sonucu perte çıkarılan hurda araçların bazılarının hikayesi ise yürekleri dağlıyor.

- Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, Marmara Bölgesi'ndeki üniversite rektörlerinin katılımıyla Sakarya Üniversitesi'nde yapılacak değerlendirme toplantısına iştirak edecek. (13.30)

SPOR

-Spor Toto Süper Lig'de 17. hafta maçlarına Kasımpaşa - İstanbul BBSK ve Fenerbahçe - Kardemir D. Ç Karabükspor karşılaşmalarıyla devam edilecek. (15.00-19.00)

-PTT 1. Lig 17. haftada; Gaziantep Büyükşehir Belediye ? Boluspor, Şanlıurfaspor - Kayseri Erciyesspor, Bucaspor ? Denizlispor ve Manisaspor - Adanaspor karşılaşacak. (13.00-14.00-16.00-19.00)

-Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün olağan divan kurulu toplantısı İstanbul Divan Otel'de yapılacak. (11.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber