Yatalak hastaya vesikalık çilesi/ Video

Kartal'da 9 yıldır yatalak olan kadın hastanın ilacını alabilmesi için önce TC kimlik numarası, ardından vesikalık fotoğraf istendi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2012 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yatalak eşini yerinden oynatamayan kocası, çaresizlik içinde yardım beklediğini ifade etti.

Kartal'da Huntington Koresi hastalığı nedeniyle 9 yıldır yatalak olan Zehra Alla, tedavi için gittiği hastanede nüfus cüzdanında TC kimlik numarası olmadığı için başhekimden özel izinle ilaçlarını alabildi. İddiaya göre hastaya bir dahaki sefere TC numarası olmadan ilaç raporu verilmeyeceği söylendi. Bunun üzerine eşinin sağlıklıyken çektirdiği vesikalık fotoğrafla nüfus müdürlüğüne giden koca Muammer Alla, ikinci şoku burada yaşadı. Alla'ya nüfus cüzdanın değişmesi için eşinin vesikalık fotoğrafının yeni olması gerektiği söylendi. Görevlilere eşinin yatalak hasta olduğunu ve yerinden kalkamadığını belirten Muammer Alla, olumsuz cevap aldı. Eşini fotoğrafçıya götürmek için 112'den ve belediyeden ambulans isteyen Alla, her iki kurumdan da olumsuz yanıt aldığını iddia etti. Evde yatalak olan eşini fotoğrafçıya da götüremeyen Alla, cep telefonu ile eşinin yatak içerisinde fotoğrafını çektirerek çıktısını aldı. Kabul edilip edilmeyeceğini bilmeyen Alla, çaresizlik içinde yetkililerden yardım bekliyor.

Konu ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Muammer Alla, ?Eşim 9 yıldır Huntington Koresi hastası. Üst fonksiyon bozukluğu, yürüme bozukluğu var. Hastanedeki işlemleri yaptırmak için TC kimlik numarasının olduğu nüfus cüzdanı lazım. Yeni bir kimlik çıkarmak için muhtarlığa ve nüfus müdürlüğüne gittim. Elimde bulunan fotoğrafın eski olduğunu, yeni çekilmiş bir fotoğraf gerektiğini söylediler. Eşimin yatalak olduğunu, kalkamadığını belirterek nasıl fotoğraf çektireceğini sordum. Yetkililer, 'Bizim elimizden bir şey gelmez yapılması gereken bu' dediler? ifadelerini kullandı.

Devletin kendilerine verdiği yüzde 90 özürlü raporunu gösterdiğini söyleyen Alla, ?Elimde devletin verdiği yüzde 90 özürlü raporu var. Eşimi sırtımda mı götüreyim? Neden kimse bana yardım etmiyor? Neden devletim herkese kucak acarken bana zulmediyor? Fotoğraf istiyor, ambulans yok. Bakın bir torba ilaç ile yaşıyor. Altını ben bağlıyorum, hastanelerde kimliğinde TC kimlik numarası olmadığı için sorun çıkarıyorlar. Başhekimlerden özel izinle rapor alıyoruz. İlaç raporları da bir yıllık. Her sene devlet bana aynı zulmü yapıyor. Ben eşim için yardım istiyorum. Eşimi hastaneye götürmek için ambulans, ilaçlarını almak için de nüfus müdürlüğünden yardım istiyorum? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber