MHP'nin anadil hakkıyla sorunu yok

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 23 Aralık 2012 09:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da Batman kadar Batmanlı, Diyarbakır kadar da Diyarbakırlının yaşadığını vurgulayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, "İstanbullunun sorunu yoksa Kürt sorunu da yoktur!" dedi. 'Kürt sorunu' kavramının toplumda ayrışmaya neden olduğunu belirten Adan, "İstanbul'daki birlikteliği ön plana çıkarmak sorunları çözer" mesajı verdi

İSTANBUL'DA SORUN YOKSA...

MHP, 'Kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır' çizgisinde iken bütün Türkiye'yi nasıl kucaklayacak?

İstanbul'un nüfusu 13 milyon. İstanbul nüfusunun yüzde 21,9'u Doğu Karadenizli, yüzde 17,8'i Doğu Anadolulu, yüzde 13'ü İstanbul yerlisi, yüzde 12'si İç Anadolulu, yüzde 8,6'sı Marmaralı, yüzde 7,5'i Güneydoğu Anadolulu, yüzde 6,9 Batı Karadenizli, yüzde 4,8'i Akdenizli ve yüzde 4,1'i de Egeli... İstanbul Türkiye'nin 81 vilayetinin toplandığı yer, yani burada Diyarbakır'da yaşayan kadar Diyarbakırlı, Batman'da yaşayan kadar Batmanlı var. Peki İstanbullu günlük referanslarında ırk, mezhep, bölgeyi adres olarak gösteriyor mu? İstanbullunun sorunu yoksa Kürt sorunu da yok! Neden İstanbul'daki birlikteliği ön plana çıkaracağımıza, Kürt sorunu diyerek bir ayrışmaya sebep oluyoruz? Bunu sorgulamamız gerekiyor. Dolayısıyla bir Kürt sorunu yok, ayrı devlet kurmak isteyen bir ihanet şebekesi var. MHP Kürt vatandaşı kendi anasından doğmuş bir kardeş gibi görmekte. Birileri de inatla Kürtlere haksızlık yapılıyor gibi gösteriyor.

ÜLKÜCÜLERE YAPILAN İŞKENCE PKK'LILARDAN DAHA FAZLAYDI

Kürtlere zamanında büyük haksızlık yapılmadı mı yani? Köylerin boşaltılması, işkenceler, Diyarbakır Cezaevi'nde yaşananlar neydi o zaman?

Ülkücülere yapılan işkence PKK'lılara yapılan işkenceden daha fazlaydı. Başbakan Erdoğan idam edilen Mustafa Pehlivanoğlu'ndan ağlayarak bahsetti. O çocuk suçsuz yere idam edildi. Peki işkence yapıldı diye dağa çıkan bir ülkücüye hiç rastladınız mı? Bu ülkede zaman zaman herkes, her bölgenin insanı haksızlığa uğradı. Ben de 1980 darbesinde Mamak Cezaevi'nde senelerce tutuklu kaldım. İşkence gördüm. Haksızlık yalnızca Kürtlere yapılmadı. Meseleye bütünlük içinde bakılmalı, ayrışma yaratılmamalı.

Anadil hakkıyla MHP'nin problemi yok

MHP'ye de oy veren çok sayıda Kürt vatandaş var, onların sizden beklentisi ne? Mesela anadilde eğitim konusuna destek veriyor musunuz?

Kürtlerin anadil hakkıyla ilgili MHP'nin bir problemi yok. Ama resmi dil, anlaştığımız dil Türkçe'dir. Siz Türkiye'yi iki dilli hale getirirseniz, medeni olamazsınız. Resmi dili iki dile dönüştürdüğünüz zaman Türkiye bölünür. Bölünmenin neresi çağdaşlıktır? Türkiye'de Türk kelimesi, Türk devleti ifadesi ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber