23/12/2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2012 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa Yüksek Hızlı Tren Yolu Temel Atma Töreni'ne katılacak. (13.00)

- Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul'da Suriçi Grubu'nun Eresin Otel'deki toplantısına katılacak. (10.00)

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Menemen'de Asteğmen Kubilay'ın şehit edilişinin yıl dönümü törenlerine katılacak. Kılıçdaroğlu, Bostancı Gösteri Merkezi'nde Sanatçılar Girişimi Buluşması'na katılacak. (09.30 / 18.00)

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul'da 15 üniversitenin öğrenci kulüplerinin başkanlarıyla Crowne Plaza Harbiye'de bir araya gelecek. (10.30)

EKONOMİ

- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Balıkesir Sanayi Odası (BSO) tarafından düzenlenen programda sanayicilere ödül verecek. (14.00)

- Karadeniz Federasyonu tarafından İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 5. Geleneksel Hamsi Şöleni düzenlenecek. (12.30)

DÜNYA

- Mısır'da dün yapılan anayasa referandumunun ikinci turunun sonuçları ve ülkedeki gelişmeler takip ediliyor.

GÜNCEL

- İşkencenin tanıkları konuştu (Özel)

12 Eylül 1980 askeri darbesini gerçekleştirenlerden Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya sanık sandalyesinde yargılanırken, döneme ilişkin işkence soruşturması da devam ediyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında işkenceye tanık olanlar ifade vermeye başladı.

- ''Derin devlet Yeşil konuşur diye onu himaye ediyor''

JİTEM kimliği ile 1997-1999 yılları arasında Güneydoğu'da görev yapan 'Dağın Ardındaki Gerçekler' kitabının yazarı Bedran Akdağ, 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın yaşadığını iddia etti. Yeşil'in, şu anda Çukurova Bölgesi'nde tutulduğunu savunan Akdağ, geçtiğimiz aylarda ise Diyarbakır'da görüldüğünü, kaynağını açıklamayacağını söyledi. Akdağ, ''Onu derin yapılar halen elinde tutuyor. Çünkü o konuşursa Fırat'ın ötesinde karanlık olay kalmaz. PKK'nın derin ilişkileri de deşifre olur. Derin devlet, Yeşil konuşur diye onu himaye ediyor.'' dedi.

SPOR

- Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor-Galatasaray derbisi oynanacak. 17. haftanın diğer maçları şöyle: Sivasspor-S.B. Elazığspor, Gaziantepspor-Mersin İY, Bursaspor-Gençlerbirliği, MP Antalyaspor-Eskişehirspor. (13.00/16.00/19.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber