Hamile doktor darp edildi

Bursa'da yardım etmek için gittiği şahıs tarafından şiddete maruz kalan doktor hastaneye kaldırıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2012 10:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da 112 ekiplerinde görev yapan 2 aylık hamile doktor, yüksekten düşme anonsu üzerine gittikleri olay yerinde alkollü şahısların saldırısına uğradı. Darp edilen genç doktor hastaneye kaldırıldı.

Olay, saat 23.30 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi Hürriyet Caddesi'nde inşaat halindeki bir binada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, boş bir inşaatta alkol alan 4 arkadaş arasında tartışma başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu başından şişe ile yaralanan kişi için arkadaşları "İnşaattan düşen biri var" diyerek 112 Acil Servis'i aradı. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekibinde görevli Doktor A.Ç., başından yaralanan şahsa ilk müdahaleyi yapmak için yanına gittiğinde diğer arkadaşları ve yaralı şahıs tarafından saldırıya uğradı. 2 aylık hamile olduğu öğrenilen genç doktorun yapmış olduğu anons üzerine 112 Acil Komuta Merkezi olay yerine polis ve takviye Acil Servis ekibi yönlendirdi. Polislerin olay yerine gelmesi ile ortam sakinleşti. Olay yerine gelen diğer sağlık ekibi ile Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan genç doktorun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Başından yaralanan şahıs ise Bursa Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, olaya karışan arkadaşları gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

Hastaneye kaldırılan Doktor A.Ç.'yi ziyaret eden Bursa 112 Başhekimi Dr. Menekşe Şen Duman, 112 Acil Servis ekiplerinin yardım için gittikleri şahıslar tarafından maruz kaldıkları şiddeti kınadı. Konuyla ilgili gerekli mercilere suç duyurusunda bulanacaklarını ifade eden Duman, darba maruz kalan arkadaşlarının hamile olduğunun hatırlatılması üzerine ise, ?Şuanda gereken kontroller yapıldı. Doktor arkadaşımızın ve bebeğinin sağlık durumu iyi? dedi.

Duman, "Yaşananların bir daha olmamasını diliyoruz. Sağlık görevlileri olarak insan hayatına faydalı olmaya çalışıyoruz. 7 gün 24 saat kar kış demeden canla başla çalışıyoruz. Bazen kendi ailelerimizi bile ikinci plana atıyoruz. Biz sadece daha duyarlı olmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber