Cezaevlerinde çalışan ?infaz koruma memurları' İnsan Hakları Başkanlığı'na başvuruda bulunarak çalışma şartlarının iyileştirilmesini istedi.

Haber Giriş : 12 Kasım 2003 05:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cezaevlerinde çalışan ?infaz koruma memurları' İnsan Hakları Başkanlığı'na başvuruda bulunarak çalışma şartlarının iyileştirilmesini istedi.

İnsan haklarının iyileştirilmesi için yapılan çalışmalar, ismi en çok ihlallerle anılan isimleri de harekete geçirdi.

Daha önce de Emniyet mensuplarından benzer bir başvuru olmuştu. Hükümetin, insan hakları alanındaki hukuki mevzuat başta olmak üzere yaptığı çalışmalar, toplumun farklı kesimlerini harekete geçirdi. Özellikle 58 ve 59. hükümetler döneminde çıkarılan 4 uyum paketi Avrupa Birliği ve uluslararası insan hakları örgütlerinden övgü alırken, yurtiçindeki uygulamalara da yansımaya başladı. Bu çerçevede Başbakanlık'a bağlı olarak çalışan İnsan Hakları Başkanlığı'na yapılan başvurular artmaya başladı. Başvuruların en ilginç kısmını ismi ihlallerle birlikte sık sık anılan polislerin yanı sıra, gardiyanların başvuruda bulunması oluşturdu. İnsan Hakları Başkanlığı'na mektupla başvuru yapan infaz koruma memurları, çalışma şartlarının ağırlığından ve çalışma saatlerinin fazlalığından yakındılar.

Başvuruları inceleyen İnsan Hakları Başkanlığı, infaz koruma memurlarının taleplerini Adalet Bakanlığı'na iletti. Adalet Bakanlığı'nın incelemesinden sonra talepler doğrultusunda bir iyileştirmenin olması bekleniyor. Fiziki şartlar için somut bir adım atılmasa bile çalışma saatlerinin kısaltılması yönünde bir sonuç çıkabileceği belirtiliyor. Çoğu kez isimleri ?işkence' ve ?kötü muamele' davalarında sanık olarak geçen gardiyanlar, ilk kez bu yönde bir hak talebinde bulunuyor. Gardiyanlara İnsan Hakları Başkanlığı'nın kapısını açan ise aynı başvuruyu yapan polisler oldu. Polisler, geçtiğimiz aylarda İnsan Hakları Başkanlığı'na aynı şikayetlerle başvurmuşlardı. İçişleri Bakanlığı'na yönlendirilen şikayetleri inceleyen bakanlık bir genelge yayınlayarak polislerin 40 saatten fazla çalıştırılmamasını istemişti.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber