Hasta 'Başbakan Konvoyu için kapatılan yol' nedeniyle öldü, dava açtı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2005 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyaliz hastası eşi Mehmet Sait Hiçdurmaz'ı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyunun geçişi sırasında yolların kesilmesi sebebiyle hastaneye yetiştiremedikleri için kaybettiğini iddia eden Nihal Hiçdurmaz, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'ne dava açtı. Davanın ilk duruşmasına katılan Hiçdurmaz, davanın İçişleri Bakanlığı'na da açılacağını belirtti.

Şanlıurfa 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde bugün başlayan ilk duruşmaya katıldıktan sonra avukatı Şengül Güzen ile birlikte basın toplantısı düzenleyen 3 çocuk annesi Nihal Hiçdurmaz, eşinin Başbakan Erdoğan'ın konvoyunun geçişi sebebiyle yollar kapatıldığı için hastaneye yetiştirilemeden hayatını kaybettiğini öne sürdü. Avukatı Şengül Güzen aracılığıyla Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü aleyhine 30 bin YTL'lik tazminat davası açtığını belirten Nihal Hiçdurmaz, davanın İçişleri Bakanlığı'na tevdi edilmesi için duruşmanın 31 Ocak 2006 tarihine ertelendiğini açıkladı.

Adliye binası önünde bir açıklama yapan avukat Şengül Güzen, davaya İçişleri Bakanlığı'nın da katılmasına karar verildiğini söyledi. Güzen, davanın açılış amacının bu tür sıkıntıların bir daha yaşanmaması olduğunu belirterek, "Türkiye'nin güvenliği açısından bürokratların güvenliğine ihtiyaç var. Ancak bunun sivil vatandaşın rutin hayatını etkilememesi gerekiyor. Bu olayların yaşanmaması amacıyla böyle bir dava açma ihtiyacı duyduk. Beklentilerimiz tazminat davası olmasına rağmen kazanacağımız menfaat değildir. Hem insanların hem de bürokratların dikkatini çekerek böyle olayların bir daha yaşanmaması için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Diyaliz hastası eşinin, başbakanın konvoyunun geçişi için yolun kapatılması sırasında hastaneye yetiştirilemediğini savunan Nihal Hiçdurmaz da, "Bu şekilde olmamalı, başbakanı koruyacağız diye başkalarının hayatı alınmamalı. Başbakanımız 'Biz farklıyız, biz protokol sevmeyiz' diyordu, bu kararına niye uymadı?" diye konuştu.

Basın toplantısında gözyaşlarına hakim olamayan Hiçdurmaz, açtıkları mahkemenin amacının; aynı olayların bir daha yaşanmasını önlemek olduğunu öne sürdü. Nihal Hiçdurmaz, "Eşimi, diyalize götürürken yolların açılmaması sebebiyle kaybettik. Bugün benim başıma gelen bu olayı, yarın bir başkası da yaşayabilir. Açtığımız bu davada elde edilecek tazminatı da Devlet Diyaliz Vakfı'na bağışlayacağım" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber