Şahin: Başbakan yurtdışına kaçsa çok iyi olur, dediler/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2012 01:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Kanal7'de yayımlanan Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu:

- Türk Silahlı Kuvvetleri'ne mensup bazı askerlerin, siyasete müdahalede bulunma girişimleri maalesef bizim tarihimizde olmuştur.

- 'Balyoz' ismi verilen dava da herhalde yavaş yavaş sonucuna doğru yaklaşıyor. Ben öteden beri, yargıya intikal etmiş konularla ilgili açıklama yapmayı uygun bulmuyorum. Bu davaların başlangıcı, benim Adalet Bakanı olduğum zamana denk gelir. O tarihlerde de defalarca açıklama yapmışımdır. Verdiğim cevap hep aynıdır: Hiç kimse yargıyı etki altına alacak söz ve davranışlarda bulunmamalıdır.

- Yargı organları değerlendirsin, kararlarını görelim, ondan sonra konuşuruz.

- O delillerin yaşandığı dönemde, ben de başbakan yardımcısıydım. Doğrusu, bize çokça bilgiler geliyordu. Biri dedi ki bize, 'başbakan yurtdışına kaçsa çok iyi olur'. Bunu dedi bize, düşünebiliyor musunuz? Ben o sırada, doğrusu bunları fazla ciddiye almadım. Böyle bir ihtimali fazla ağırlıklı görmedim. Türkiye'nin yakın siyasi geçmişinde, maalesef parlamentolar kapatılmış, milletvekilleri cezaevine gönderilmiş, bunları biliyorduk.

- Devlet personelden sorumlu bakan olarak bir projeyi tanıtıyorduk. Şöyle bir bilgi geldi: Bir danıştay üyesi saldırıya uğradı, hayatını kaybetti. Biz başbakanla hemen bir değerlendirmede bulunduk. Tabii sanık hemen yakalandı. Eğer yakalanmasaydı çok daha farklı şeyler olabilirdi. Benim bir açıklama yapmam gerekti. Meclise vardım. CHP'li bir milletvekili kalktı, 'bunun müsebbibi sizsiniz'. Ben de çıktım dedim ki, saldırı çok üzücü, ancak neler olacağını bir görelim. Ve dedim: Ancak değişikliklere hazırlıklı olalım. Nitekim, delillerin izi sürülünce, sanığın kurtuluş örgütü adı altında bir takım organizasyonlara bağlı olduğu ortaya çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber