İşadamını kiralık katil öldürmüş

Bakırköy'de otomobilinin içerisinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden finans danışmanı Ömer Satın'ın (57) öldürülmesiyle ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2012 13:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ndeki işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi. Emniyetten çıkış esnasında olayın azmettiricisi olduğu öne sürülen Halil A., cinayet sebebinin 'alacak verecek meselesi' olduğunu söyledi. Polis, olayda silahı kullanan Feramuz K.'yı arıyor.

Ataköy 2. Kısım Ali Rıza Efendi Caddesi üzerinde 20 Aralık günü 17:30'da meydana gelen olayda iş adamı Ömer Satın, 34 EK 0209 plakalı aracının içerisinde silahlı saldırıya uğradı. Vücuduna 3 kurşun isabet eden Satın, olay yerinde hayatını kaybetti.

Cinayetle ilgili soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, görgü tanıkları ile Satın'ın yakın çevresinin ifadelerine başvurdu. Satın'ın son olarak bir arkadaşıyla buluşacağını söyleyerek evden çıktığı belirlenmesi üzerine şüpheler bu kişi üzerinde yoğunlaştı. Macaristan'da restoran işlettiği belirlenen Halil A.'yı cinayet şüphelisi olarak arayan polis, Halil A.'yı gözaltına aldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan Halil A.'nin cinayeti itiraf ettiği ifadesinde; ?Budapeşte'de bulunan bir binayı satın alabilmek için krediye ihtiyacımız vardı. Bize lazım olan 25 milyon TL'yi bankalardan kredi olarak sağlayabileceğini söyledi. Biz de ona inandık. Bunun için bizden 1.5 yıl içerisinde değişik miktarlarda toplam 1 milyon TL aldı. Ancak ne krediyi çıkarabildi ne de bizden aldığı parayı ödedi. Bizi sürekli oyalıyordu. Macaristan'da bir süre birlikte çalıştığımız Ceyhun K.'ya gidip bana silah bulup bulamayacağını sordum. Onunla birlikte Murat K.'dan 2 bin 200 Avro'ya silah aldık. Ardından beni Doğan D. ile Feramuz K.'ya götürdü. Bu kişiler 70 bin Avro karşılığında öldürebileceklerini söylediler. Anlaşmamız üzerine, onlara silahı verdim. Öldüreceğimiz Ömer Satın'ı da telefonla arayarak olay yerine çağırdım. Biz oraya yakın bir alışveriş merkezinde dururken anlaştığımız gibi Feramuz K. gidip Ömer Satın'ı öldürdü.? dediği öğrenildi.

Bunun üzerine olayda adı geçen Ceyhun K.(36), Murat K.(41), Doğan D.(38) de gözaltına alındı. Bu kişilerin de Halil A.'yı doğrulayan ifadeler verdikleri öğrenildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 4 kişi Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi. İfadelerde tetikçi olduğu belirtilen Fermuz K.'nın yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber