Başesgioğlu, neşter operasyonu ile ilgili olarak 24 görevlinin memuriyetten çıkarıldığını, 38 personelin ise görevinden uzaklaştırıldığını belirtti.

Haber Giriş : 12 Kasım 2003 06:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başesgioğlu, neşter operasyonu ile ilgili olarak 24 görevlinin memuriyetten çıkarıldığını, 38 personelin ise görevinden uzaklaştırıldığını belirtti.

Başesgioğlu, son bir yılda 24 memurun görevden alındığını söyledi.

SSK'daki yolsuzlukların açığa çıkarıldığı Neşter Operasyonu'yla 38 trilyon liralık kurum zararının önlendiğini söyleyen Murat Başesgioğlu, olayla ilgili 66 kişinin yargılandığını belirtti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, SSK'da yapılan yolsuzlukların açığa çıkarıldığı Neşter Operasyonu'yla 38 trilyon liralık kurum zararının önlendiğini açıkladı. Bakanlığının bütçe görüşmeleri sırasında konuşan Başesgioğlu, SSK ve diğer birimlerin geçmişe yönelik işlemlerinin müfettişler tarafından incelendiğini belirtirken, Neşter Operasyonu nedeniyle aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 66 kişinin yargılama sürecinin sürdüğünü söyledi. Başesgioğlu, SSK bünyesinde oluşturulan Rayiç Fiyat Tespit Komisyonu'nun çalışmalarının sonucunda, 5 kalem üründe 38 trilyon liralık tasarruf sağlandığını bildirdi. Başesgioğlu, usulsüzlük incelemeleri sonucunda son bir yıl içinde 24 görevlinin memuriyetten çıkarıldığını, 38 personelin ise görevinden uzaklaştırıldığını belirtti. Başesgioğlu, kardiyoloji, kalp damar cerrahisi, ortopedi ve kalp pilleri ihalelerindeki usulsüzlüklerin tespitinden de 54 milyon dolarlık tasarruf sağladıklarını belirtti. Başesgioğlu, "Bunun 2.5 milyon doları şirketten mahsup edildi. Mahsuplaşma devam ediyor" dedi. Başesgioğlu'nun SSK ve Bağ-Kur için çıkarılan prim affı konusunda verdiği bilgiye göre, SSK prim ödeme kolaylığı ile toplam prim alacağının yüzde 78'i yeniden yapılandırıldı. 385 bin 688 kişinin müraacatı sonuçlandırıldı.

Radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber