Görme engelliler film izledi

Sakarya'da görme ve duyma engelliler ?Babam ve oğlum' filmini izledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2012 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Filmi izleyen yetkililerde görme engellileri daha iyi anlamak için gözlerini siyah bezle kapatarak filmi izlemeye çalıştı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sinema Topluluğu'nun ortaklaşa düzenlediği ?Bir engel de sen kaldır; Engelsiz Sinema' programında, ?Babam ve Oğlum? filmi duyma engelliler için altyazılı gösterildi. Görme engelliler için film sahneleri tek tek anlatılırken, filmdeki diyalogların haricinde yaşanan sahneler de bu seslendirmeye dâhil edilerek görme engellilerin filmi yaşamaları sağlandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve SAÜ Sinema Topluluğu ortaklaşa ?Bir engel de sen kaldır; Engelsiz Sinema? programı gerçekleştirdi. Programda ilk olarak konuşan SAÜ Sinema Topluluğu Başkanı Seyfi Demirci, Nisan 2011'den beri bu tür programlar düzenlediklerini söyledi. Demirci ?Sinema Topluluğu olarak sinemada engelli vatandaşlarımızın bir engelini daha kaldırmayı niyetlendik. Projemizle birlikte Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın kapısını çaldık. Büyükşehir Belediyesi yetkililerimiz sağ olsun bize büyük destek verdiler. Sinema hayatı renklendirmenin bir yoludur. Siyah beyaz düşüncelerimizden bir gök kuşağı oluşturmayı amaçlayan topluluğumuz bugün engelsiz sinema programı ile yüreğinde engel olmayan herkes ile birliktedir. Konuşmamı çok sevilen bir sözle bitirmek istiyorum. Sinema hayattır ve bu hayatı herkes yaşamalıdır. Bu hayatı paylaşmaya hiçbir engel yoktur? diye konuştu.

"ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN GERÇEK İHTİYACININ SEVGİ OLDUĞUNU GÖRDÜK"

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, engelli vatandaşların gerçek ihtiyacının sevgi olduğunun altını çizdi. Engelli vatandaşların hayatını engelli olmayanların zorlaştırdığını belirten Yüce, şunları kaydetti: ?Engelli kardeşlerimizin bizlerden beklediği tek bir şey var. Hayatı birlikte, sevgiyle yaşamak ve sadece bir gülümseme. Engelli kardeşlerimizin gerçek ihtiyacının sevgi olduğunu gördük. Sakarya Üniversitesi Sinema Topluluğu'ndaki arkadaşlarımız bu proje ile bize geldiklerinde çok mutlu olduk. Engelli vatandaşlarımız konusunda herkesi bir şeyler yapmaya davet ediyoruz. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteğe hazırız. Birlikte çok güzel şeyler yapabiliriz. Tüm katılımcı arkadaşlara teşekkür ediyorum?

Konuşmaların ardından salonu dolduran Sakaryalılar, gözlerine üzerinde ?Hayatı paylaşmaya engel yok' yazılı bandajları takarak hep birlikte kendilerine özel olarak hazırlanan ?Babam ve Oğlum' filmini izledi. Film duyma engelliler için altyazılı gösterilirken, görme engelliler için film sahneleri tek tek anlatılıp, filmdeki diyalogların haricindeki yaşanan sahneler de bu seslendirmeye dahil edilerek görme engellilerin filmi yaşamaları sağlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber