Kültür merkezi binasının yıkımına başlandı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Kent Meydanı projesi kapsamında Havuzbaşı'ndaki Kültür ve Sanat Galeri binasının yıkım çalışmasını başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2012 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün ek süre talepleri doğrultusunda yıkımını birkaç kez ertelediği Kültür ve Sanat Galeri Müdürlüğü binasını yıkım çalışması için harekete geçti. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı iş makineleri binanın yıkım çalışmasına başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Havuzbaşı'nda modern bir kent meydanı tasarladıklarını dile getirerek, ?Bu bölgede Halk Eğitim Merkezi'ne ait binayla hemen yanındaki çay bahçesinin yıkımını zaten yapmıştık. Kültür Merkezi Müdürlüğü'ne aitken kamulaştırarak devraldığımız binanın yıkımını ise, bizden istenen ek süre doğrultusunda birkaç kez ertelemiştik. Bina içerisinde sanatsal değeri yüksek tablolar vardı, protokol gereği bu eserlerin Ankara'ya nakledilmesi gerekiyordu. Süreç tamamlandı ve bina tahliye edildi. Ekiplerimiz bugün itibariyle yıkıma başladı.? dedi. Küçükler, yıkımın ardından Kent Meydanı Projesi'nin hazırlıklarına başlayacaklarını ifade etti.

5 KİŞİ İŞSİZ KALDI

Kültür ve Sanat Galeri Merkezi binasının yıkım kararı alınmasıyla, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde sözleşmeli çalışan 3 güvenlik görevlisi ile 2 hizmetlinin de iş akdinin fesh edildiği bildirildi. Kültür ve İl Turizm Müdürlüğü yetkilileri, Kent Meydanı Projesi'nin 5 kişinin işsiz kalmasına neden olduğuna işaret ederek, "Özel güvenlik görevlisi 3 kişi ile 2 hizmetli arkadaşımızın sözleşmesini Kültür ve Galeri Merkezi binamızın yıkılacak olması nedeniyle sona erdirdik." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber