Gaziantep'te Şehit Kamil ve Özdemir Bey, anıldı

Şehitkamil Belediyesi, 25 Aralık Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91'nci yıl dönümünde Gaziantep savunmasının önemli kahramanlarından olan Şehit Kamil'i anıtı, Özdemir Bey'i ise mezarı başında törenlerle andı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2012 18:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda bir konuşma yapan Başkan Fadıloğlu Antep savunmasının önemli simgelerinden birisinin de Şehit Kamil olduğunu söyledi. Fadıloğlu, ?Huzur ve barış içinde yaşarken, bugünlere nasıl geldiğimizi, kimlerin hangi fedakarlıklarla bize bu vatanı armağan ettiğini daima hatırlamak durumundayız. Dünya bugüne kadar pek çok ulusun özgürlük mücadelesine tanıklık etmiştir. Bizim kurtuluş mücadelemizi ise bunlardan ayıran, kendine özgü yanları vardır. Bizler sadece savaştan ibaret olmayan bir mücadele verdik. Antep, hep gururla taşıdığı ve sonsuza dek taşıyacağı `Gazi' unvanıyla bu muhteşem geçmişin en önemli tanığıdır. Antep halkı, esaret altına alınmak istenen bir milletin sadece inancıyla neler yapabileceğini tüm insanlığa göstermiştir." dedi.

Çelenklerin sunumundan sonra öğrenciler kurtuluş ile ilgili şiirler okudu. Program, Özdemir Bey'in mezarı önünde yapılan törenle son buldu. Anıta çiçek buketlerinin konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Özdemir Bey ve diğer tüm şehitler için dualar okundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber