Kınalı Kuzular MAKÜ'de sahnelendi

Ünlü Sanatçı Ahmet Yenilmez senaryosunu da kaleme aldığı 'Kınalı Kuzular' isimli oyunu, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) konferans salonunda sergiledi. Öğrenciler, oyuna yoğun ilgi gösterdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2012 19:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anadolu'dan küçük yaştaki çocukların Çanakkale Savaşı'nda verdikleri kahramanca mücadeleyi anlatan ?Kınalı Kuzular' adlı tiyatro Çanakkale Savaşı türküleriyle başladı. Oyunun, geleneksel Türk tiyatrosu Meddah tarzında bir oyun olduğunu belirten Yenilmez, "Meddahlık UNESCO tarafından insanlığın somut olmayan kültürel mirası listesine alınmış bir sanat dalımız ve maalesef yaşatılmıyor. Onun örneklerinden birisini sunacağız. Oyunumuzu Çanakkale savaşı ile ilgili iki hikâye ile bağlayacağız. Daha önce Burdur'a Mehmet Akif'in 'Safahat' isimli piyesiyle Burdur'a gelmiştim şimdi de Kınalı Kuzular'ı sergilemek için geldik." dedi.

Yenilmez oyunun 100'den fazla sergilendiğini ve büyük ilgi gördüğünü anlattı. Oyunu Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mümtaz Nazlı, Genel Sekreter Yusuf Altındal, Genel Sekreter Yardımcısı Serkan Öktem ile Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencileri izledi. Oyun akşam seansında ise Burdurlulara sunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber