BTSO, Ekonomiye Değer Katanları ödüllendirdi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), ?Ekonomiye Değer Katanlar'ı ödüllendirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2012 19:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BTSO hizmet binasında düzenlenen törende 7 farklı kategoride 504 oda üyesi ödüllendirildi.

BTSO, ?Ekonomiye Değer Katanlar 2012' ödül töreninde; 2011 yılında en fazla gelir vergisi ödeyen 69, en fazla kurumlar vergisi ödeyen 74, en fazla ihracat yapan 342, uluslararası kara taşımacılığı faaliyetleriyle en fazla döviz girdisi sağlayan 10, turizm faaliyetleriyle en fazla döviz girdisi sağlayan 2, bir ürünü Bursa'dan ilk kez ihraç eden 6 ve yeni bir pazar bularak, ilk kez bir ülkeye ihracat yapan bir BTSO üyesi plaketle ödüllendirildi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da katıldığı törende konuşan BTSO Başkanı Celal Sönmez, Bursa'nın ve ülkenin büyümesine katkı sunan tüm üyelere teşekkür etti.

Türkiye'nin her geçen gün büyüdüğüne dikkat çeken Sönmez, şunları söyledi: "Küresel bir güç olma iddiasındayız. Bu yolda önümüzde pek çok zorluk var. Ama çözümün de bizde olduğunu biliyoruz. Bugün gelişmiş ülke ekonomileri sallanırken Türkiye yükseliyorsa bunu 2001 krizinden sonra yaptığımız reformlara borçlu olduğumuzu biliyoruz."

Celal Sönmez, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz petrol ve doğalgaz gibi önemli doğal kaynağa sahip olmadan bu başarıyı yakalayabilen nadir ülkelerden bir tanesiyiz. Gücümüzü üretim kapasitemizden alıyoruz. Küresel güç olmak istiyorsak, üretim kapasitemizi niteliğini yükselterek, artırmanın peşinde olmalıyız. Bakın küresel kriz Avrupa'yı sarsarken bu bölgenin üretim gücü Almanya dik duruşunu koruyor. Kendimizi kıyasladığımız Güney Kore geride kalan 30 yılda bize fark atmışsa bunun 3 kuralı var. Eğitim düzeyi yüksek, iş gücüne kadın katılımın bizden iki kat fazla olması ve Ar-Ge'ye ayrılan bütçenin de bizim 4 katımız olmasıdır.?

Konuşmaların ardından ödül alanlara plaketleri verildi. Tören sonunda da toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber