Ahlatlı öğrenci Bitlis birincisi oldu

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından düzenlenen Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası Bitlis finalinde Ahlatlı Yunus Karataş birinci oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2012 23:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından düzenlenen Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası Bitlis finalinde Ahlatlı Yunus Karataş birinci oldu.

Bitlis Kayak Evi'nde düzenlenen satranç şampiyonası finalinde 9 yaş kategorisinde Ahlat Şehit Sümmani Görgen Yatılı İlköğretim Okulu (YİBO) 3'üncü sınıf öğrencisi Yunus Karataş il birincisi oldu. Turnuva sonucunda Şehit Sümmani Görgen YİBO öğrencisi Yunus Karataş erkekler kategorisinde birinci olurken, Ahlat Selçuklu İlköğretim Okulu 3'üncü sınıf öğrencisi Gökmen Gökbulak üçüncü, aynı okuldan Emir Süleyman Erkoç ise beşinci oldu. 9 yaş kızlar kategorisinde ise Ahlat Selçuklu İlköğretim Okulu 3'üncü sınıf öğrencisi Özlem Ulubay ikinci oldu.

12 yaş erkekler kategorisinde Şehit Sümmani Görgen YİBO 6'ıncı sınıf öğrencisi Yusuf Karataş dördüncü olurken, 11 yaş kız kategorisinde ise Şehit Sümmani Görgen YİBO 5'inci sınıf öğrencisi Tuba Hacıyusufoğlu ise beşinci oldu.

"BAŞARININ EN BÜYÜK ETMENLERİNDEN BİRİSİ DE AİLE FAKTÖRÜDÜR"

TSF Ahlat Temsilcisi Engin Şipal, satranç sporunun faydalarını anlatarak bu spora olan ilginin sevindirici olduğunu söyledi. Şipal, "Okullarımızda satranç sporunun yeterli desteği görmesi halinde ilçemizdeki başarının artacağı kesindir. 26 Ocak 2013 tarihinde Antalya'da başlayacak olan Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası'na katılacak olan Yunus Karataş'ı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz. Başarının en büyük etmenlerinden birisi de aile faktörüdür. Bu nedenle ailelerimizi çocuklarımıza destek olmalarını ve satranç sporuna sahip olmalarını istiyoruz. Çocuklarımıza ve yetişkinlere yönelik Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü desteğiyle bir kurs açmayı düşünüyoruz. Kurslara katılım için HEM'e müracaat etmeleri yeterlidir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber