Yılda 11 kez doktora giden rehber kitap verilecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Aralık 2012 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milyonlarca kişinin gereksiz yere doktora başvurduğunu belirleyen SGK, halkı bilinçlendirmek için bir rehber hazırladı. Rehber yılda 11'den fazla hastaneye gidenlere dağıtılacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, star'a verdiği röportajında, Türkiye'de yüzbinlerce vatandaşın gereksiz yere hekime gittiği ve tetkik yaptırdığını, gereksiz ilaç kullandığını belirtti ve bunun önüne geçebilmek amacıyla SGK'nın bir rehber kitap hazırlattıklarını anlattı. Acar, yılda 11 kereden fazla hastaneye müracaat eden 2 milyon aileye bu kitapçıkların dağıtılacağını vurguladı.

Günde 2.5 milyon hasta

Fatih Acar, ?Sağlık Hizmeti Kullanım Rehberi?nin gerekliliğini şu verilerle açıkladı: Günde yaklaşık 2.5 milyon kişi sağlık hizmeti alıyor. 2002 yılına oranla yüzde 99.1 oranında artış var. Nüfusumuz genç ama doktora başvuru yaşlı olan Fransa'yla neredeyse aynı. Rehber kitapçık, sağlık kuruluşunu ve hekimi seçme hakkı, hastaların yasal hak ve sorumlulukları, sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliği,sağlık hizmet sunucularına ilişkin bilgilendirici web sitesi, Genel Sağlık Sigortası'nda bilinmesi gereken temel kavramlar, akılcı ilaç kullanımı, SGK tarafından karşılanan sağlık hizmetleri gibi başlıkları içeriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber