Çerkezköy 41 noktadan izlenecek

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde trafik akışını daha düzenli ve güvenli hale getirmek amacıyla Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda toplantı düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2012 09:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplantıya Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Kayaoğlu, Bilgi İşlem Büro Amiri Komiser Hatice Kocabıçak, Mobese Sorumlusu Suat Kahve ile Belediye Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş katıldı.

Toplantıda gerçekleştirilecek projenin Emniyet Genel Müdürlüğü'nün talimatı ile yapıldığını aktaran yetkililer yaklaşık maliyeti 2 milyon TL olan bu çalışmayla birlikte ilçe genelinde daha güvenli trafik akışının hedeflendiğini belirterek ?Belediye kendi bütçe kaynaklarıyla karayollarında can ve mal güvenliğini sağlamak, düzenli trafik akışını sağlamak amacıyla bu proje kapsamında çalışmaları yapacak. Kurulacak olan elektronik sistemle İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından trafik ihlalleri tespit edilecek.'' İfadelerine yer verdiler.

Öte yandan yetkililer Tugay Kavşağı'na elektronik sistem konulmasından önce bu noktada ölümlü trafik kazalarının yaşandığını, ancak elektronik sistemin devreye girmesiyle birlikte ölümlü trafik kazası meydana gelmediğine değinerek bu tür çalışmaların her şeyden önce can güvenliğinin esas alınarak oluşturulduğunu aktardılar. Başkan Ertem ise, can güvenliğinin sağlanmasının yanı sıra insanların kurallara da uyma alışkanlığına da projenin katkı sunacağı değerlendirmesinde bulunarak, ?İnsanlarımız bu tür sistemlerin olduğu yerde kurallara biraz daha fazla özen gösteriyorlar. Bu açıdan da projenin önemli olacağına inanıyorum.'' Dedi.

Elektronik sistemle birlikte kurallara uymayanlara yasa kapsamında cezai işlem uygulanacağı, cezalardan elde edilen gelirlerin ise yüzde 70'inin maliyeye aktarılacağı öğrenilirken, ilçede sistemin uygulanacağı noktalar ise şöyle: ?Trafik, asayiş, toplumsal olaylar, kayıt gibi amaçlarda kullanılmak üzere hareketli ve gece görme özelliğine sahip kameralar Tepe Emlak Konutları piknik alanı girişi, BSH Yol Kavşağı, Güveniş- Fevzi Paşa Caddesi Kavşağı, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Önü, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Lisesi-Hacı Fahri Zümbül Kız Meslek Lisesi, Yünsa Kavşağı, Gazi Osman Paşa Mahallesi Muhtarlığı önündeki kavşağa konulacak. Yine aynı amaçlı kullanılmak üzere sabit ve gece kayıt özelliğine sahip ilçe giriş ve çıkış noktalarına konulacak olan 10 plaka sisteminin 4'ü Tepe Emlak Konutları Mevkii'ne, 4'ü BSH Yol Kavşağı'na, 2'si de Barbaros Caddesi fabrikalar yolu üzerine monte edilecek. Kırmızı ışık ve hız ihlal sistemine ise Yünsa Kavşağı, Cezaevi Kavşağı , Çorlu Yol Kavşağı ile ve Tugay Kavşağı olmak üzere 4 noktaya konulacak.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber