Varto'ya akın eden dilenciler

Muş"un Varto ilçesine çeşitli il ve ilçelerden gelen ve kapı kapı dolaşan, soğuk havaya aldırmadan cadde ve sokakların köşelerini mesken tutan dilenciler vatandaşların tepkilerine neden oluyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2012 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Varto'da halkın dini duygularını istismar ederek dilenciliği meslek haline getiren şahıslar, çarşı merkezini parsellemiş ve bölgelere ayırtmış şekilde hareket ediyorlar. Varto da sayıları her geçen gün artan dilenciler vatandaşları bezdirdi. Sürekli olarak çevre il ve ilçelerden gelerek Varto'da dilenenlere karşı yetkililerin bir önlem almadığı belirtiliyor. Iğdır'dan gelen ve abisi Zahir Koç adına çıkartılmış sağlık raporunu vatandaşlara gösteren Engin Koç, altına koyduğu karton parçası üzerinde yer ıslaklığı ve kara aldırış etmeden dileniyor.

Dilenciliği meslek haline getiren ve vatandaşları adeta bezdirenlerin sayılarında artış olduğu gözleniyor. Normal dönemlerde Varto'ya gelen kişilerin dışındaki dilencilerin yılbaşından önce daha da çoğaldığını söyleyen vatandaşlar, belediyenin soruna çözüm bulmasını bekliyor. İş yerleri ile sokak ve cadde kenarlarında oturarak veya ev ile iş yerlerini kapı kapı dolaşarak dilencilik yapan vatandaşlar, halkı bezdirme noktasına geldi. Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan dilencilerin tamamına yakınının komşu il ve ilçelerden geldiği belirtiliyor.

Varto Belediyesi Zabıta Amirliği'nde görevli Zabıta Memuru Abdulbaki Sinanoğlu, dilenenleri şehir merkezinden alıp araçlara bindirerek Muş iline veya diğer komşu ilçelere gönderdiklerini anlatarak "Biz daha çarşı merkezine gelmeden onlar geri dönüyorlar. Bizden önce tekrar çarşı merkezinde dilenmeye başlıyorlar. Esnaf ve vatandaşlar dilencilere yardım etmedikleri taktirde bir daha ilçeye gelmeyecekleri kanaatindeyim. Eğer bunlar yardım bulmazlarsa kesinlikle gelmezler. Kesin çözüm esnaf ve vatandaşın bu insanlara yardım etmemeleridir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber