Dinçer, YÖK'ün ODTÜ soruşturmasını değerlendirdi/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2012 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ODTÜ olaylarının ardından YÖK'ün soruşturma başlatmasına ilişkin, "Keşke üniversite bunları kendisi soruştursaydı. YÖK'e gerek kalmasaydı diye düşünüyorum ama YÖK'ün de yine üniversite üst kurumu olarak böyle bir şey içerisinde olmasını ben doğrusu olumlu buluyorum" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Otelcilik ve Turizm İşletmelerinde Uygulamalı Eğitim Projesi kapanış töreni öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. 'ODTÜ olaylarının ardından YÖK'ün soruşturma başlatmasını' değerlendiren Dinçer, ODTÜ'deki hadiselerin sadece öğrenci hadisesi olarak görülmesinin eksiklik olduğuna işaret ederek, "Dolayısıyla orada olup bitenlerin aslında demokratik bir tepki göstermenin çok dışına taştığını da hemen tespit etmek lazım. Orada olup biten hadiseler gazetelerden siz de gördünüz, gösteriyi yapan arkadaşlarının ortaya koyduğu tavır ve davranışlar doğrusu demokratik bir tavır değil. O açıdan bakıldığında aslında gönlümüz isterdi ki üniversite yönetiminin kendi dirayetini ve inisiyatifini ortaya koysun. Gerekli güvenlik tedbirlerini alsın ve orada çok önemli bir faaliyet yapılırken herhangi bir tatsızlık ve huzursuzluk olmadan problemler çözülsün" dedi.

Üniversite yönetiminin o konuda inisiyatifini kullanmadığını ve bir dirayet gösteremediğini belirten Dinçer, bu hadiselerin olup bitemeyeceğini bir yönetimin tahmin edemeyebileceğini söyledi. Dinçer, "Olaylar olup bittikten sonra kendisi gereğini yapsın, özerk bir yönetim anlayışı içinde kendi soruşturmalarını kendisi yapabilsin. O açıdan bakıldığında keşke üniversite bunları kendisi soruştursaydı. YÖK'e gerek kalmasaydı diye düşünüyorum ben. Ama YÖK'ün de yine üniversite üst kurumu olarak böyle bir içerisinde olmasını ben doğrusu olumlu buluyorum" şeklinde konuştu.

?KILIK-KIYAFET YÖNETMELİĞİ NEYSE ONA UYMAK ZORUNDALAR?

Öğretmenlere yönelik kılık kıyafet yönetmeliği ile ilgili soru üzerine de Dinçer, ?Biz öğretmen kavramı konusunda hep birlikte bir ortak fikre ulaşmalıyız. Öğretmen kimdir diye baktığımız da, öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı'nda öğretmenlik kadrosuna geçmiş bir yıllık stajını tamamlamış ve artık ders verme yetkisini almış kişidir. Onun dışındakiler ya stajyerdir ya da öğrencidir. Stajyer olarak eğitim fakültesinde okuyan öğrencilerin okullarımızda eğitime dair yetiştirme eğitimi almalarının bizce öğrencilik vasıflarını kaybetmedikleri bir durumdur. O açıdan bakıldığında devlet memuru değildirler ve henüz öğretmen olma hakkı elde etmemişlerdir. Öğretmende olmamışlardır ve onlar kendi okullarının prosedürlerine tabidirler. Biz öyle gördük. Dolayısıyla kendilerini öğrenci vasfıyla hangi hakları taşıyorlarsa bizim kurumumuzda o haklarla kalabileceklerine karar verdik. Değilse, devlet memurlarının kılık kıyafetleriyle ilgili düzenlemeler neyse, devlet memurları onlara uymakla mükelleftirler? diye konuştu.


BAKAN YILDIZ: "BÜYÜYEN TÜRKİYE'NİN KÜÇÜLEN ZİHNİYETİ OLARAK GÖRÜYORUM"

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ODTÜ'deki olaylarla ilgili, "Büyüyen Türkiye'nin küçülen zihniyeti olarak görüyorum" değerlendirmesini yaptı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, gazetecilerle kahvaltılı toplantıda biraraya geldi. Yıldız, ODTÜ'deki olaylarla ilgili bir soru üzerine, "Büyüyen Türkiye'nin küçülen zihniyeti olarak görüyorum" dedi. Yıldız, bazı üniversite yönetimlerinin olaylarla ilgili yaptıkları açıklamaya ilişkin, "Üniversitelere yakışan bir ortak akıl" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Yıldız, üçüncü nükleer santral ihalesinin hangi ülkeye verileceğine ilişkin bir soru üzerine, "Uzak Doğulu ve batılı firmalar var. Net olmamakla birlikte Uzak Doğu'nun daha yakın olduğunu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber