Doktorunun sürpriz ziyareti, lösemili gence moral oldu

Tedavisi devam eden hastalarını zaman zaman evlerinde ziyaret eden Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Hematoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Canan Albayrak, tedavisini sürdürdüğü 18 yaşındaki Dilek Karaman'a sürpriz yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2012 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyük bir sevgi duyduğu doktorunu karşısında gören genç kız, ne yapacağını şaşırdı. Aralarında hekim-hasta ilişkisinin ötesinde büyük bir sevgi bağı bulunan ikili, uzun süre dertleşti. Lösemili genç kız, doktorunun kendisini ziyaret etmesinden büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği'nin Derneği'nin Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Hematoloji servisinde tedavi gören lösemili çocuklara ve ailelerine yönelik ev ziyaretleri devam ediyor. Hasta çocuklara ve ailelerine destek olup yalnızlık duygularını ortadan kaldırmak amacıyla yapılan ev ziyaretleri kapsamında dernek gönüllüleri, bu kez Pelitköy mahallesinde oturan 18 yaşındaki lösemi hastası Dilek Karaman'ın evine konuk oldu.

Çiftçi Salih Karaman-Ev Hanımı Sevgi Karaman çiftinin 3 çocuğundan en büyüyü olan¬ ve 3 yıldır tedavi gören Dilek Karaman, ziyaret sırasında beklemediği bir sürprizle karşılaştı. Tedavisini sürdüren OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Hematoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Canan Albayrak'ı karşısında gören genç kız, mutluluktan ne yapacağını bilemedi. Doktorunun yanından bir saniye bile ayrılmayan Karaman, desteklerinden dolayı herkese teşekkür etti.

Doktoru Doç. Dr. Canan Albayrak'a duyduğu sevgiyi dile getiren Lösemili genç kız Karaman, "Ben bu ziyaretten domayı çok teşekkür ediyorum. Özellikle Canan hocama, Davut hocama. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Öğretmenlerime de. Allah razı olsun, beni yalnız bırakmadınız. Canan hocamla kankiyiz. Diğer hastalar başka hastanelere gitti. Ama ben bırakıp gitmedim. Ona çok ısındım. Tedavim bitince de hocamı bırakmayacağım. Şuan sadece tedavimi düşünüyorum. Gerisi Allah Kerim." dedi.

Dilek'i çok sevdiğini ifade eden Doç. Dr. Canan Albayrak, hastalar içinde onun yerinin ayrı olduğunu söyledi. Doç. Dr. Albayrak, "Dilek'i çok seviyorum. Bütün hastalarımızı çok seviyoruz ama onun yeri çok ayrı. Sohbetler ediyoruz, kafasına takılan her şeyi sorar, gece gündüz her dakika telefon açar, her türlü sorununu ve merak ettiklerini sorar. Hiç nazlı bir hasta değil. Hiçbir sorun yaşamadık. İştah sorunu ve psikolojik problemler hiç yaşamadık. Hastalığı dert eden, üzülen bir çocuk değil. Çünkü o hayata çok pozitif bakıyor. Her şeyden mutlu olabilecek bir şey çıkarıyor. Tedavideki zor süreci de kolay atlattı. Her şey çok yolunda. Tedavimiz de aksamadan çok başarılı bir şekilde gidiyor. Tamamlanmasına da çok az bir süre kaldı. Çok güzel planları, idealleri var. Yuva kurmak, çocuk yetiştirmek istiyor. İnşallah onun mürüvvetini de göreceğiz. Her şey güzel olacak. Planlarımızı hep konuşuyoruz zaten." şeklinde konuştu.

Anne Sevgi Karaman, "Hocamızı çok seviyoruz. Davut-Canan hoca dediğimde kızımı evde tutamıyorum. Kendilerinden çok memnunuz. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Tedavimizde hiçbir akma olmadı. İnşallah onu da atlatırız." ifadelerini kullandı.

Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği Başkanı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Hematoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Davut Albayrak ise herkesi lösemili çocuklara ve ailelerine destek vermeye davet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber