Okul müdürü ve yardımcısının bıçaklanması protesto edildi/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2012 13:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'de bir ilköğretim okulu öğrencisi ile geçen yıl okuldan atılan bir çocuğun kendilerini uyaran müdür ve yardımcısını bıçaklaması protesto edildi.


*Öğrenciler müdür ve müdür yardımcısını bıçakladı


Eğitim-Bir-Sen ve Eğitim-Sen üyeleri, İnönü İlköğretim Okulu'nun Müdürü Sıtkı Tırak ile yardımcısı Enver Acar'ın 6'ncı sınıf öğrencisi 11 yaşındaki K.K. ile disiplinsiz davranışları nedeniyle geçen yıl aynı okuldan atıldığı öğrenilen aynı yaştaki M.F.A. tarafından bıçaklanmasını protesto etmek için okulun önünde toplandı.

Bıçaklanan okul müdürü Sıtkı Tırak'ın da katıldığı eylemde açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı Atilla Olçum, öğretmenlere yapılan saldırının tüm eğitim çalışanlarını derinden üzdüğünü söyledi.

Mesleklerine gereken saygının gösterilmesini isteyen Olçum, "Söylendiği gibi öğretmenler yatarak maaş almıyorlar. Cami avlusundaki güvercinler gibi sadaka dilenmiyorlar. Zor şartlar altında ve ekonomik sıkıntılar içinde kalan öğretmenler bir yandan sorunlu öğrencileri topluma kazandırmaya çalışırlarken diğer taraftan onların güvenliklerini sağlamaya çalışıyorlar. Görevini yapan arkadaşlarımız çeşitli saldırılara maruz kalıp yaralanırken bazen de hayatlarını kaybediyorlar. Ülkemizdeki eğitim sistemindeki yanlışlıklarının bu sorunlara yol açtığını düşünmekteyiz." diye konuştu.

Öğretmenler açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber